Helrostad_kyckling_med_orter_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Helrostad cajunkyckling med krossad potatis, brysselkål och gräddsås
75 min | Enkelt

Smakrik cajun- och vitlöksrostad kyckling. Perfekt till söndagsmiddag eller varför inte till Thanksgiving?

Ingredienser

Cajunrostad Kyckling

100 g
smör
Cajun spice
1 st
vitlöksklyfta
1 kruka
rosmarin
olivolja
salt

Krossad potatis

600 g
potatis
3 st
vitlöksklyftor
1 st
citron

Brysselkål

300 g
brysselkål
1 kruka
persilja

Gräddsås

2 msk
kycklingfond, koncenterad
4 dl
grädde
1 st
citron
soja
kycklingspad
maizena

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smakrik cajun- och vitlöksrostad kyckling. Perfekt till söndagsmiddag eller varför inte till Thanksgiving?

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 °C. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda smör med cajun spice och en riven vitlök. Gnid in kycklingen i kryddsmöret, både utanpå och innanför skinnet vid kycklingbrösten. Avsluta med att salta.

Lägg kycklingen på en ugnsplåt. Krossa potatisarna runt kycklingen, häll på olivolja och krossa vitlöksklyftor runt potatisen. Kvarta citronerna och lägg dem på plåten tillsammans med kycklingen och potatisen. Avsluta med att plocka rosmarin och strö över plåten.

Baka i ugn cirka 40 minuter eller tills kycklingen är gyllene. Vrid sedan ner ugnen till 150 °C och baka tills kycklingen är helt klar. Kontrollera temperaturen med en termometer vid lårbenet. Vid 82 °C är den färdig.

Koka ihop kycklingbuljong, soja och grädde. Häll i spadet från kycklingen på plåten och smaka av med citron. Red av såsen med maizena blandat med vatten.

Putsa och halvera brysselkålen och koka i rikligt med saltat vatten tills den är lagom mjuk. Häll av vattnet och strö brysselkålen över hela plåten. Pressa citronerna över grönsakerna och avsluta med hackad persilja. Servera gärna hela plåten vid bordet.