Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon
Ingredienser
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Byt ut potatis mot rödbeta! Tillsammans med krispigt kycklingbacon blir den en perfekt aptitretare till nyår. En klassiker skapad av Markiz Tainton.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsolja och salta. Baka i ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 min (beroende på storlek).
Skär kycklingbacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs tills kycklingbaconet är krispigt.
Vispa crème fraiche, tillsätt olivolja och rivet citronskal. Smaka av med salt och vitpeppar.
Toppa hasselbacksrödbetorna med citroncrème, krispigt kycklingbacon och smörgåskrasse.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel