Halloween_2_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

60 min | Enkelt

Byt ut potatis mot rödbeta! Tillsammans med krispigt kycklingbacon blir den en perfekt aptitretare till nyår. En klassiker skapad av Markiz Tainton.

Ingredienser

350 g
små rödbetor, ca 12-20 st
2 msk
rapsolja, kallpressad
1 tsk
salt
1 dl
crème fraiche
1 msk
olivolja
1 st
citron, skal
0.5 ask
smörgåskrasse till garnering
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Byt ut potatis mot rödbeta! Tillsammans med krispigt kycklingbacon blir den en perfekt aptitretare till nyår. En klassiker skapad av Markiz Tainton.

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsolja och salta. Baka i ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 min (beroende på storlek).

Skär kycklingbacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs tills kycklingbaconet är krispigt.

Vispa crème fraiche, tillsätt olivolja och rivet citronskal. Smaka av med salt och vitpeppar.

Toppa hasselbacksrödbetorna med citroncrème, krispigt kycklingbacon och smörgåskrasse.

 

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!