
Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon
Ingredienser

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Byt ut potatis mot rödbeta! Tillsammans med krispigt kycklingbacon blir den en perfekt aptitretare till nyår. En klassiker skapad av Markiz Tainton.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsolja och salta. Baka i ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 min (beroende på storlek).
Skär kycklingbacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs tills kycklingbaconet är krispigt.
Vispa crème fraiche, tillsätt olivolja och rivet citronskal. Smaka av med salt och vitpeppar.
Toppa hasselbacksrödbetorna med citroncrème, krispigt kycklingbacon och smörgåskrasse.

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad