Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon
Ingredienser
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Byt ut potatis mot rödbeta! Tillsammans med krispigt kycklingbacon blir den en perfekt aptitretare till nyår. En klassiker skapad av Markiz Tainton.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsolja och salta. Baka i ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 min (beroende på storlek).
Skär kycklingbacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs tills kycklingbaconet är krispigt.
Vispa crème fraiche, tillsätt olivolja och rivet citronskal. Smaka av med salt och vitpeppar.
Toppa hasselbacksrödbetorna med citroncrème, krispigt kycklingbacon och smörgåskrasse.
Testa vår Bosarpkyckling!
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Sweet chili kyckling bowl med avokado och sjögräsnudlar
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med stekt & skivad kyckling ”Mexican”
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett
Kycklingsallad med svarta bönor, nachos och chipotledressing