Ugnsbakad-hel-kyckling-med-rostad-vitlökssås-och-bönsallad
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad hel kycklingmed rostad vitlökssås och bönsallad

60 min | Enkelt

Ugnsbakad hel kyckling med en underbar rostad vitlökssås som får smaklökarna att dansa. En enkel men god bönsallad rundar av receptet. Toppa rätten med färskplockade örter.

Ingredienser

1
Kronfågel Hel kyckling
6
vitlöksklyftor
4 dl
kycklingbuljong
3 dl
vispgrädde
1
citron, saft och skal
1 msk
Maizena till redning
50 g
haricotverts
50 g
vaxbönor
20 g
sugarsnaps
1
rödlök
50 gr
blandade färska örter
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ugnsbakad hel kyckling med en underbar rostad vitlökssås som får smaklökarna att dansa. En enkel men god bönsallad rundar av receptet. Toppa rätten med färskplockade örter.

SÅ HÄR GÖR DU

Hetta upp ugnen till 200°. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om. Baka i ugnen i 10 minuter tills skinnet har fått fin färg.

Sänk värmen till 120° och baka i ytterligare 20 – 25 minuter.

Kolla med termometer vid lårbenet. När kycklingen är 82° är den färdig.

Rosta skivad vitlök gyllenbrun i stekpanna.

Koka upp buljong, tillsätt grädde och rostad vitlök. Koka i cirka 15 minuter och red av med Maizena/majsstärkelse utblandat i vatten. Salta och peppra, mixa såsen och sila.

Skala och pressa en citron. Smaka av såsen med citronen.

Skiva en rödlök och tvätta bönorna.

Förväll bönorna hastigt i saltat, kokande vatten och kyl av i isvatten.

Stek sedan bönorna snabbt i smör och avsluta med skivad rödlök, salt och peppar. Plocka örterna och strö ovanpå vid servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!