Hel Julkyckling med tranbärs- och sojaglaze
Ingredienser
Hel Gårdskyckling
tranbärs- och sojaglaze
tre sorters kål
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ställ kycklingen på julbordet! En bakad hel kyckling glazerad med tranbärs- och sojaglaze.
Så här gör du
Glaze till kycklingen
Börja med att koka glazen till kycklingen. Koka ner tranbärsjuicen till hälften. Tillsätt sirap, soja och riven ingefära. Koka ihop tills det tjocknat.
Baka kycklingen i ugnen
Salta och peppra kycklingen. Gnid in med smör. Ställ in i ugn på 175 grader och baka i ca 15 minuter. Därefter glazas kycklingen upprepade gånger med tranbärsglazen. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 82 grader intill lårbenet.
Brysselkål
Hetta upp en panna med smör på medelvärme.
Stek brysselkålen mjuk, men med en liten kärna. Salta och peppra. Tillsätt saften från 1 apelsin och låt koka in. Ta brysselkålen åt sidan och stek sedan rödkålen i en panna med smör. Blanda i grönkålen på slutet och vänd runt så den blir mjuk. Salta och peppra och avsluta med apelsinsaften och skalet. Blanda allt tillsammans med brysselkålen eller servera var och en för sig.