
Currybakad Bosarpkyckling med vildris och naanbröd
Ingredienser
Currybakad Bosarpkyckling
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk currykyckling blir ännu godare med hel Bosarpkyckling. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Ta fram smöret i god tid, så det är rumsvarmt. Värm upp curry med lite fett i en panna och blanda sedan med smöret.
Salta kycklingen och smöra sedan in kycklingen i currysmöret. Tänk på att smöra innanför skinnet, så kycklingen blir extra saftig, salta. Baka i ugn på 190°C till en innertemperatur på 82°C vid lårbenet.
Sila av buljongen från långpannan och koka ihop med grädden till en sås. Smaka av med salt och citron.
Koka vildris enligt anvisning på förpackningen. Värm naanbröden i ugnen och servera en härlig grönsallad till currykycklingen. Toppa med rostade cashewnötter om du vill.
Ekologisk kyckling från Bosarps gårdar, är ett bra val för djuren, naturen och människan. Kycklingen kommer från någon av våra små familjeägda gårdar i södra Sverige. Kycklingen är ekologiskt uppfödd dvs att den har möjlighet till utomhusvistelse både i hagar och på verandor året om. Detta gör att kycklingen som håller hög kvalitet, blir både saftig och får mycket smak. Här kan du läsa mer om vår ekologiskt uppfödda kyckling från Bosarps gårdar.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese