Bosarp_helkyckling_curry_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Currybakad Bosarpkyckling med vildris och naanbröd

75 min | Enkelt

Klassisk currykyckling blir ännu godare med hel Bosarpkyckling. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Currybakad Bosarpkyckling

100 g
smör, rumstempererat
1 msk
curry
3 dl
grädde
1 st
citron, saften
salt och peppar

Tillbehör

2 dl
vildris
naanbröd
100 g
cashewnötter, rostade
Grönsallad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassisk currykyckling blir ännu godare med hel Bosarpkyckling. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Ta fram smöret i god tid så det är rumsvarmt, värm upp curry med lite fett i en panna och blanda sedan med smöret. Salta kyckling och smörj sedan in kycklingen i currysmöret. Tänk på att smörja innanför skinnet så att kycklingen blir extra saftig, salta. Baka i ugn på 190°C till en innertemperatur på 82°C vid lårbenet

Sila av buljongen som blir på bläcket och koka ihop med grädden till sås, smaka av med salt och citron.

Koka vildris enligt angivelse. Värm naanbröden i en panna och servera en härlig grönsallad till currykycklingen. Toppa med rostade cashewnötter.