Italiensk_bondsoppa_kycklingklubba_1000x1000px
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Italiensk bondsoppamed kyckling och parmesan

30 min | Enkelt

En enkel, mustig och matig soppa med smak av Italien. 

Ingredienser

1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyfta, riven
1 stjälk
blekselleri
0.5 st
zucchini, tärnad
1 tsk
oregano, torkad
1 tsk
timjan, torkad
2 msk
tomatpuré
1 tsk
socker
1 dl
vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 st
kycklingbuljongtärning och 2 dl vatten
1 burk
krossade tomater (á 400 g)
400 g
stora vita bönor eller borlottibönor, kokta
0.5 dl
risonipasta
1 bit
parmesanost, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En enkel, mustig och matig soppa med smak av Italien. 

Så här gör du

Fräs lök, vitlök och selleri i en kastrull med olivolja. Lägg i tärnad, lätt saltad zucchini. Fräs i någon minut. Tillsätt färdigstekt, skivad kyckling, oregano, timjan, socker och tomatpuré. Rör om och fräs i ytterligare någon minut.

Häll på vitt vin. Låt koka ihop något. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljongtärning och vatten. Låt sjuda i 2-3 minuter. Häll i risonipasta. Koka på medelvärme i 9 min. Rör då och då.

Skölj bönor och tillsätt när risonin är färdigkokt. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan genast med riven parmesan och ett gott bröd.

 

Tips!

Finns rester från en grillad kyckling så är den perfekt att använda i kycklingsoppa.