
Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En enkel, mustig och matig soppa med smak av Italien.
Så här gör du
Fräs lök, vitlök och selleri i en kastrull med olivolja. Lägg i tärnad, lätt saltad zucchini. Fräs i någon minut. Tillsätt färdigstekt, skivad kyckling, oregano, timjan, socker och tomatpuré. Rör om och fräs i ytterligare någon minut.
Häll på vitt vin. Låt koka ihop något. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljongtärning och vatten. Låt sjuda i 2-3 minuter. Häll i risonipasta. Koka på medelvärme i 9 min. Rör då och då.
Skölj bönor och tillsätt när risonin är färdigkokt. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med riven parmesan och ett gott bröd.
Tips! Finns rester från en grillad kyckling så är den perfekt att använda i kycklingsoppa.

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost