Italienska köttbullar av kyckling i tomatsås med quinoasallad
Ingredienser
Italienska köttbullar
Tomatsås
Quinoasallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klimatsmarta italienska köttbullar av kyckling. Kycklingköttbullarna smakar ljuvligt av rivet citronskal och timjan, serverat i en mustig italiensk tomatsås.
Så här gör du
Italienska köttbullar: Blötlägg ströbrödet i vatten under cirka 5 minuter.
Blanda alla ingredienser till en fast smet. Rulla köttbullar och stek i panna.
Lägg ner i den kokande tomatsås, och låt koka färdigt. Om du inte gör tomatsåsen kan du eftersteka i ugnen på 100°.
Tomatsås: Finhacka löken och fräs i en kastrull under cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 1 minut.
Tillsätt tomaterna och timjan, koka cirka 10 min på svag värme.
Lägg i köttbullarna och låt dessa bli färdiga i tomatsåsen.
Smaka av med salt, socker och nymalen svartpeppar. Passera genom grovmaskig sil.
Quinoasallad: Koka quinoa mjuk i buljongen under cirka 20 minuter. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
Dags att servera.
Smaklig måltid!
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy