Sancocho-soppa med kycklingköttbullar och smördegspinnar
Ingredienser
Minestronesoppa
Smördegspinnar
Pebre - chilensk tomatsalsa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god tomatig soppa med inspiration från Sydamerika. Serverad tillsammans med kycklingköttbullar och frasiga smördegspinnar. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Sancocho
Blanda kycklingfärs, persilja och salt. Rulla små köttbullar. Hacka gul lök och vitlök. Strimla morot och tärna rotselleri och potatis fint. Hetta upp en stor kastrull med rikligt med olivolja. Fräs lök, vitlök, rotselleri och morot tills löken är mjuk. Tillsätt övriga grönsaker och torkade örter och fräs på hög värme ett par minuter, rör om då och då. Krydda med salt och peppar, rör ner tomatpuré och låt den fräsa med ett par minuter innan krossade tomater och buljong tillsätts.
Låt koka utan lock i ca 20 minuter. Tillsätt köttbullarna och pastan och låt koka tills pastan är al dente, lite tuggmotstånd. (Tillsätt mer buljong om det är för lite vätska i din minestrone.) Rör ner citronsaft och smaka av med salt och peppar innan du serverar soppan.
Pebre – Chilensk salsa
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka koriander och persilja. Blanda chili, salladslök, vitlök, koriander och persilja med olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Smördegspinnar
Lägg ut smördegen på köksbänken.
Bred ut salsan i ett jämnt lager på hälften av degen, lämna ca 1 cm kant runt om. Vik över den andra halvan av degen och tryck till lite lätt. Dela smördegen i 4–6 stycken ca 3 cm breda strimlor.
Snurra sedan ihop smördegen och lägg dem på en ugnsform med bakplåtspapper, grädda i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. De är klara att servera med din Minestrone när de fått en vacker brun färg.
Kycklingfärs av 100% kycklingkött. Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.