Kycklingfars_lasagne_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Mustig lasagne med kycklingfärs och ruccola

45 min | Enkelt

Finns det något godare att laga än en mustig lasagne? Vår variant görs på kycklingfärs och svängs lätt ihop. Servera med en fräsch sallad på ruccola och parmesan.

Ingredienser

1 st
gul lök, hackad
3 klyftor
vitlök, hackad
2 tsk
torkad oregano
4 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 tsk
socker
1 burk
krossade tomater, à 400 g
70 g
ruccola
salt och peppar
9 st
lasagneplattor
5 dl
färdig bechamelsås
3 dl
riven ost, gärna mozzarella

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Finns det något godare att laga än en mustig lasagne? Vår variant görs på kycklingfärs och svängs lätt ihop. Servera med en fräsch sallad på ruccola och parmesan.

Så här gör du

Stek igenom färsen i olivolja på medelhög värme. Rör hela tiden med en träslev för att fördela färsen och få en fin yta. Tillsätt lök, vitlök och torkad oregano och fräs i några minuter tillsammans med tomatpuré. Tillsätt socker och krossade tomater. Låt koka ihop och salta och peppra

Ta fram en ugnsfast form 20×30 cm och häll lite bechamel i botten. Varva sen lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och ruccola.

Avsluta med bechamel och riven ost.

Baka av i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Servera gärna med en ruccolasallad med pinjenötter, parmesan och olivolja.