Lasagne med kycklingfärs och ruccola
45 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
1 st
gul lök, hackad
3 klyftor
vitlök, hackad
2 tsk
torkad oregano
4 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 tsk
socker
1 burk
krossade tomater, à 400 g
70 g
ruccola
salt och peppar
9 st
lasagneplattor
5 dl
färdig bechamelsås
3 dl
riven ost, gärna mozzarella
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En snabb och familjevänlig lasagne med kycklingfärs och ruccola.
Så här gör du
Stek igenom färsen i olivolja på medelhög värme. Rör hela tiden med en träslev för att fördela färsen och få en fin yta. Tillsätt lök, vitlök och torkad oregano och fräs i några minuter tillsammans med tomatpuré. Tillsätt socker och krossade tomater. Låt koka ihop och salta och peppra
Ta fram en ugnsfast form 20×30 cm och häll lite bechamel i botten. Varva sen lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och ruccola.
Avsluta med bechamel och riven ost.
Baka av i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Servera gärna med en ruccolasallad med pinjenötter, parmesan och olivolja.