DVH_Kycklingfars_Pizza_manakish_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Libanesisk kycklingfärspizza på libabröd, med zaatar och grillad aubergine

7 min | Enkelt

En otroligt god och enkel pizza på libabröd. Toppad med kycklingfärs och smaksatt med zaatar, en kryddblandning från mellanöstern. En godare variant på vanlig pizza!

Ingredienser

kycklingfärs

4 st
libabröd
0.5 dl
zaatar, kryddblandning, finns i välsorterade livsmedelsbutiker
3 msk
tomatpuré
olivolja till stekning
salt och peppar

Toppings

0.5 dl
kapris
1 burk
rostad paprika, strimlad
2 st
aubergine, skivade
2 st
citroner, skalet
2 dl
persilja, fint skuren
2 msk
olivolja
salt och peppar

zaatar

2 msk
sesamfrön, rostade i panna
2 msk
sumak
2 msk
oregano, torkad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En otroligt god och enkel pizza på libabröd. Toppad med kycklingfärs och smaksatt med zaatar, en kryddblandning från mellanöstern. En godare variant på vanlig pizza!

Så här gör du

Kycklingfärs

Hetta upp olivolja i en stor vid stekpanna. Tillsätt kycklingfärs och rör hela tiden runt med en träslev. Salta. När färsen börjar bli färdigstekt tillsätt då tomatpuré och zaatar. Fortsätt i några minuter tills vätskan ångat av.

Skiva aubergine i skivor och salta. Låt ligga i durkslag i ca 15 minuter. Grilla därefter i grillpanna så det blir fina grillmönster på båda sidorna.

Skär persilja fint och lägg i en skål. Riv ner citronskalen och tillsätt olivolja. Salta och rör runt. Ställ åt sidan

Fördela färsblandningen på libabröden. Tillsätt därefter de grillade aubergineskivorna, kapris, rostad paprika. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in pizzan på förvärmd plåt i ca 5 minuter.

Ta ut ur ugnen och skeda över persilja & citronröran. Skär upp och servera direkt.

Tips:

Hittar man ej zaatar i affär kan man göra egen. Mixa rostade sesamfrön, sumak och oregano i en mortel tills den blir ordentligt mald. Gör gärna en större mängd och förvara i en burk med lock.