
Libanesisk kycklingfärspizza på libabröd, med zaatar och grillad aubergine
Ingredienser
kycklingfärs
Toppings
zaatar

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
God och enkel pizza på libabröd. Toppad med kycklingfärs, smaksatt med zaatar, en kryddblandning från Mellanöstern. En spännande variant på pizza!
Så här gör du
Kycklingfärs
Hetta upp olivolja i en stor vid stekpanna. Tillsätt kycklingfärs och rör hela tiden runt med en träslev. Salta. Tillsätt tomaturé och zaatar när färsen börjar bli färdigstekt. Fortsätt steka i ytterligare några minuter tills vätskan ångat av.
Grillad aubergine
Skiva aubergine och salta. Låt ligga i durkslag i ca 15 minuter. Grilla därefter i grillpanna så det blir fina grillmönster på båda sidorna.
Persilje- och citronröra
Skär persilja fint och lägg i en skål. Riv ner citronskal och tillsätt olivolja. Salta och rör runt. Ställ åt sidan
Fördela färsblandningen på libabröden. Tillsätt därefter de grillade aubergineskivorna, kapris, rostad paprika. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in pizzan på förvärmd plåt i ca 5 minuter.
Ta ut ur ugnen och skeda över persilja och citronröran. Skär upp och servera direkt.
Tips:
Zaatar finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Hittar man inte Zaatar i sin butik kan man göra egen. Mixa rostade sesamfrön, sumak och oregano i en mortel tills den blir ordentligt mald. Gör gärna en större mängd och förvara i en burk med lock.

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad