DVH_Kycklingfars_Pizza_manakish_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Libanesisk kycklingfärspizza på libabröd, med zaatar och grillad aubergine

7 min | Enkelt

God och enkel pizza på libabröd. Toppad med kycklingfärs, smaksatt med zaatar, en kryddblandning från Mellanöstern. En spännande variant på pizza!

Ingredienser

kycklingfärs

4 st
libabröd
0.5 dl
zaatar, kryddblandning
3 msk
tomatpuré
olivolja till stekning
salt och peppar

Toppings

0.5 dl
kapris
1 burk
rostad paprika, strimlad
2 st
aubergine, skivade
2 st
citroner, skalet
2 dl
persilja, fint skuren
2 msk
olivolja
salt och peppar

zaatar

2 msk
sesamfrön, rostade i panna
2 msk
sumak
2 msk
oregano, torkad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

God och enkel pizza på libabröd. Toppad med kycklingfärs, smaksatt med zaatar, en kryddblandning från Mellanöstern. En spännande variant på pizza!

Så här gör du

Kycklingfärs
Hetta upp olivolja i en stor vid stekpanna. Tillsätt kycklingfärs och rör hela tiden runt med en träslev. Salta. Tillsätt tomaturé och zaatar när färsen börjar bli färdigstekt. Fortsätt steka i ytterligare några minuter tills vätskan ångat av.

Grillad aubergine
Skiva aubergine och salta. Låt ligga i durkslag i ca 15 minuter. Grilla därefter i grillpanna så det blir fina grillmönster på båda sidorna.

Persilje- och citronröra
Skär persilja fint och lägg i en skål. Riv ner citronskal och tillsätt olivolja. Salta och rör runt. Ställ åt sidan

Fördela färsblandningen på libabröden. Tillsätt därefter de grillade aubergineskivorna, kapris, rostad paprika. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in pizzan på förvärmd plåt i ca 5 minuter.

Ta ut ur ugnen och skeda över persilja och citronröran. Skär upp och servera direkt.

Tips:
Zaatar finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Hittar man inte Zaatar i sin butik kan man göra egen. Mixa rostade sesamfrön, sumak och oregano i en mortel tills den blir ordentligt mald. Gör gärna en större mängd och förvara i en burk med lock.