Libanesisk kycklingfärspizza på libabröd, med zaatar och grillad aubergine
Ingredienser
kycklingfärs
Toppings
zaatar
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
God och enkel pizza på libabröd. Toppad med kycklingfärs, smaksatt med zaatar, en kryddblandning från Mellanöstern. En spännande variant på pizza!
Så här gör du
Kycklingfärs
Hetta upp olivolja i en stor vid stekpanna. Tillsätt kycklingfärs och rör hela tiden runt med en träslev. Salta. Tillsätt tomaturé och zaatar när färsen börjar bli färdigstekt. Fortsätt steka i ytterligare några minuter tills vätskan ångat av.
Grillad aubergine
Skiva aubergine och salta. Låt ligga i durkslag i ca 15 minuter. Grilla därefter i grillpanna så det blir fina grillmönster på båda sidorna.
Persilje- och citronröra
Skär persilja fint och lägg i en skål. Riv ner citronskal och tillsätt olivolja. Salta och rör runt. Ställ åt sidan
Fördela färsblandningen på libabröden. Tillsätt därefter de grillade aubergineskivorna, kapris, rostad paprika. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in pizzan på förvärmd plåt i ca 5 minuter.
Ta ut ur ugnen och skeda över persilja och citronröran. Skär upp och servera direkt.
Tips:
Zaatar finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Hittar man inte Zaatar i sin butik kan man göra egen. Mixa rostade sesamfrön, sumak och oregano i en mortel tills den blir ordentligt mald. Gör gärna en större mängd och förvara i en burk med lock.
Kronfågels kycklingfärs är tillverkad av 100 % svensk kyckling.
Testa vår Bosarpkyckling!