(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingben med fried rice

min | Enkelt

Dessa naggande goda kycklingbenen tillsammans med fluffigt fried rice är en hit när det ska vara snällt mot plånboken men lika gott.

Ingredienser

1 kg
kycklingben
3 msk
paprikapulver
2 msk
torkad persilja
olivolja
salt och peppar
600 gr
kokt basmatiris
2 ägg
ägg
3 msk
sesamolja
1 st
lök
100 gr
morot
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
färsk ingefära, riven
200 gr
gröna ärtor
2 msk
soja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Dessa naggande goda kycklingbenen tillsammans med fluffigt fried rice är en hit när det ska vara snällt mot plånboken men lika gott.

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°C.

Krydda kycklingbenen med olivolja, paprikapulver, persilja, salt och peppar.

 

Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna något.

 

 

Stek äggen på låg värme i smör och rör runt med en visp så det blir krämigt. Lägg upp i en skål.

Skala och hacka lök. Skala och riv morötter. Stek lök och morötter i lite sesamolja på hög värme. Skala vitlöken och riv ner den och ingefära.
Stek i ytterligare 2 min under omrörning.
Ha sen i frysta ärtor, ris, soja och gärna lite mer sesamolja. Stek i ca 5 min.
Lägg tillbaka äggen och fortsätt stek i 1 min.

 

 

Servera ditt stekta ris med ugnsstekta kycklingben!

Tips! Så får du extra fluffigt ris:

Hetta upp smör eller olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på riktigt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 minuter (som när du kokar pasta) tills riskornen är al dente. Häll av riset genom durkslag. Häll över riset i kastrullen och lägg på en kökshandduk och lock. Låt stå på lägsta värme i minst 10 minuter.