Pasta Arrabbiata med minutstrimlor av kycklingfilé
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pasta arrabbiata är en klassiker på italienska med
hetare tomatsås där vi adderat kycklingfilé
Så här gör du
Pasta arrabbiata
Hetta upp en stekpanna på medelvärme med olivolja och tillsätt hackad vitlök och chiliflakes. Fräs utan att vitlöken tar färg i ca 1 minut. Häll i minutstrimlor och fräs i ca 3-4 minuter.
Tillsätt tomatpuré och socker och fortsätt fräsa någon minut varefter krossade tomater tillsätts. Slå på lite vatten och koka upp. Låt småputtra i 8-10 min på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet och blanda runt den kokta pastan ordentligt med tomatsåsen. Tillsätt basilika och riven parmesan. Njut av din italienska pasta.
Välj gärna en pastasort som är räfflad som fångar upp såsen. T ex penne, Tortiglioni, Mezze Maniche. Skruvad pasta som fusillie vilken vi föreslagit ovan har samma egenska alterntivt Strozzapreti.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dock rekommenderar vi att man kokar den al dente då det alltid efterkokar något när man häller över sås. Blir såsen för tjock är ett knep att späda såsen med pastavattnet. En enkel sak som inte skrivs ut i ett recept men som gör dig till lite extra duktig kock i köket. Se bara till att pastavattnet inte är för salt.
Ett annat trevligt recept är detta med strimlad kycklinglårfilé, rigatoni, en räfflad pasta.
Hej! Visste du att?
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.