RTR_Strimlad_minutfile_Pasta_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pasta Arrabbiata med minutstrimlor av kycklingfilé

30 min | Enkelt

Pasta arrabbiata är en klassiker på italienska med
hetare tomatsås där vi adderat kycklingfilé

Ingredienser

4 msk
olivolja
2 st
vitlöksklyfta, fint hackade
1 tsk
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
1 msk
socker
1 burk
krossade tomater, à 400 g
salt och peppar
400 g
pasta, gärna fusilli
1 bit
parmesanost, grovt riven
0.5 kruka
basilika

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Pasta arrabbiata är en klassiker på italienska med
hetare tomatsås där vi adderat kycklingfilé

Så här gör du

Pasta arrabbiata

Hetta upp en stekpanna på medelvärme med olivolja och tillsätt hackad vitlök och chiliflakes. Fräs utan att vitlöken tar färg i ca 1 minut. Häll i minutstrimlor och fräs i ca 3-4 minuter.

Tillsätt tomatpuré och socker och fortsätt fräsa någon minut varefter krossade tomater tillsätts. Slå på lite vatten och koka upp. Låt småputtra i 8-10 min på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet och blanda runt den kokta pastan ordentligt med tomatsåsen. Tillsätt basilika och riven parmesan. Njut av din italienska pasta.

Varför ska du välja olika sorts pasta?

Välj gärna en pastasort som är räfflad som fångar upp såsen. T ex penne, Tortiglioni, Mezze Maniche. Skruvad pasta som fusillie vilken vi föreslagit ovan har samma egenska alterntivt Strozzapreti.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dock rekommenderar vi att man kokar den al dente då det alltid efterkokar något när man häller över sås. Blir såsen för tjock är ett knep att späda såsen med  pastavattnet. En enkel sak som inte skrivs ut i ett recept men som gör dig till lite extra duktig kock i köket. Se bara till att pastavattnet inte är för salt.

Här är tips på ett recept med mycket smak med krämig pasta, typ penne, torkade tomater och kycklingfilé.

Ett annat trevligt recept är detta med strimlad kycklinglårfilé, rigatoni, en räfflad pasta.

Hej! Visste du att?

Innehåll: 100 % svensk kyckling.

Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.