Nordafrikansk kycklinggryta med strimlad kycklinglårfilé
45 min | Enkelt
Ingredienser
800 g
1 msk
spiskummin
2 msk
harissa
3 msk
olja
4 st
gul lök, klyftad
5 dl
vatten
2 st
kycklingbuljongtärningar
1 knippe
persilja
1 knippe
koriander
4 st
morot, grovtärnad ca 300 g
200 g
rotselleri, grovtärnad
1 burk
kikärtor kokta (á 380g)
1 kruka
persilja till garnering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En riktigt mustig och smakrik nordafrikansk kycklinggryta
Receptkreatör är Markiz Tainton
Så här gör du
Bryn strimlad lårfilé i olja tillsammans med spiskummin och harissa. Tillsätt lök och vitlök, rör om och låt steka i 5 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar så att det täcker kycklingen.
Knyt ihop persilja och koriander och lägg ned i grytan. Låt kycklingen koka på medelvärme under lock ca 15 minuter.
Tillsätt morötter, rotselleri och kikärter. Låt småkoka cirka 20 minuter. Ta bort locket och koka ytterligare 5–10 minuter.
Servera med bulgur, couscous eller ris och toppa med persilja.