8168_Strimlad_lårfile_Harissa_gryta_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Nordafrikansk kycklinggryta med Strimlad Lårfilé Harissa

45 min | Enkelt

En riktigt mustig och smakrik nordafrikansk kycklinggryta
Receptkreatör är Markiz Tainton

Ingredienser

3 msk
olja
4 st
gul lök, klyftad
5 dl
vatten
2 st
kycklingbuljongtärningar
1 knippe
persilja
1 knippe
koriander
4 st
morot, grovtärnad ca 300 g
200 g
rotselleri, grovtärnad
1 burk
kikärtor kokta (á 380g)
1 kruka
persilja till garnering

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En riktigt mustig och smakrik nordafrikansk kycklinggryta
Receptkreatör är Markiz Tainton

Så här gör du

Bryn Strimlad Lårfilé Harissa i olja. Tillsätt lök och vitlök, rör om och låt steka i 5 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar så att det täcker kycklingen.

Knyt ihop persilja och koriander och lägg ned i grytan. Låt kycklingen koka på medelvärme under lock ca 15 minuter.

Tillsätt morötter, rotselleri och kikärter. Låt småkoka cirka 20 minuter. Ta bort locket och koka ytterligare 5–10 minuter.

Servera med bulgur, couscous eller ris och toppa med persilja.