Julköttbullar av kycklingfärs med rödbetssallad
Ingredienser
Julköttbullar av kycklingfärs
Rödbetssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och julen går hand i hand - och kycklingen gör det hela lite godare, lite nyttigare. Kryddpepparn ger köttbullarna den där härligt juliga smaken som man längtar till år efter år.
Så här gör du
Gör smet till kötbullarna och stek dem
Finhacka löken och fräs i olja tills den är mjuk, kyl sedan av.
Blanda färsen med lök, salt och kryddpeppar. Tillsätt ägg, senap och ströbröd. Gör ett smaktest genom att steka en bit färs och smaka av.
Sätt ugnen på 120°.
Forma julfärssmeten till bollar och bryn i panna.
Stek färdigt i ugnen under 10 minuter. Julköttbullarna måste bli genomstekta.
Rödbetssallad
Tärna rödbetorna och äpplet. Blanda ihop med de andra ingredienserna för rödbetssalladen.
Smaka av med salt och peppar.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel