Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Värmande soppa med rotfrukter. Laga på de grönsaker du har hemma i kylen.
Så här gör du
Kycklingen
Fräs kycklingfärsen några minuter i olja på medelhög värme. Salta färsen. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och fräs i ca 2 minuter innan rotfrukterna vänds ner och får lite färg
Soppan
Slå sedan på vattnet och buljongtärningarna och koka upp. Sjud tills potatisen och rotfrukterna har mjuknat, och tillsätt grönkålen mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
Kronfågel kyckling har ursprung Sverige: Den är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett