Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter
30 min | Enkelt
Ingredienser
400 g
500 g
potatis, grovt tärnad
250 g
morot, grovt tärnad
250 g
palsternacka, skalad och slantad
50 g
grönkål, skuren i bitar
1 st
gul lök, hackad
2 klyftor
vitlök, hackade
2 msk
tomatpuré
olja till stekning
1.5 liter
vatten
3 tärningar
kycklingbuljong
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Värmande soppa med rotfrukter. Laga på de grönsaker du har hemma i kylen.
Så här gör du
Kycklingen
Fräs kycklingfärsen några minuter i olja på medelhög värme. Salta färsen. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och fräs i ca 2 minuter innan rotfrukterna vänds ner och får lite färg
Soppan
Slå sedan på vattnet och buljongtärningarna och koka upp. Sjud tills potatisen och rotfrukterna har mjuknat, och tillsätt grönkålen mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
Hej, visste du att?
Kronfågel kyckling har ursprung Sverige: Den är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.