
Julköttbullar med mandel
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En traditionell köttbulle med sällskap av mandlar, kanel och kryddpeppar. Blir snabbt barnens nya julfavorit!
Så här gör du
Rosta mandlarna i lite smör i en stekpanna tills de fått färg. Mixa mandlarna i en mixer.
Bryn löken i smör tills den blir glansig. Blanda kyckligfärsen med mandlarna, löken, ägg, salt och kryddorna. Blanda runt till sen smidig smet.
Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget i smör. Skaka pannan så de blir jämnt gyllenbruna. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta ca 5-10 minuter
Ett annat sätt att steka köttbullarna är att spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa små bullar och kör in i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Stek sen i smör för fin färg.
Ett tips är att baka många köttbullar i ugn och kyla ner. Sen är det bara att ta fram köttbullarna dagen efter och steka på.

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka