Jul-bullar
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Julköttbullar med mandel

min | Enkelt

En traditionell köttbulle med sällskap av mandlar, kanel och kryddpeppar. Blir snabbt barnens nya julfavorit!

Ingredienser

100 g
mandlar skalade
1.5 dl
vispgrädde
1 riven
gul lök
1 st
ägg
2 tsk
kryddpeppar
0.5 tsk
kanel
0.5 tsk
muskot
1 tsk
salt
peppar efter smak
3 msk
smör till stekning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En traditionell köttbulle med sällskap av mandlar, kanel och kryddpeppar. Blir snabbt barnens nya julfavorit!

Så här gör du

Rosta mandlarna i lite smör i en stekpanna tills de har fått färg. Mixa mandlarna i en mixer.

Riv löken och bryn den i smör tills den blir glansig.

Blanda kyckligfärsen med mandlarna, löken, ägg, salt och kryddorna. Blanda sedan till en smidig smet.

Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget i smör. Skaka pannan, så de blir jämnt gyllenbruna. Sänk värmen när köttbullarna börjar få färg och stek tills de blir genomstekta i ca. 5-10 minuter.

Tips!

Ett annat sätt att steka köttbullarna är att spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa små bullar och kör in i ugnen på 150 grader i ca. 15-20 minuter. Stek sedan i smör för fin färg.

Eller så ”bakar” man många köttbullar i ugn och kyler ner direkt ner.  Sen är det bara att ta fram köttbullarna dagen efter och steka på i smör i en stekpanna.