Julköttbullar med mandel
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En traditionell köttbulle med sällskap av mandlar, kanel och kryddpeppar. Blir snabbt barnens nya julfavorit!
Så här gör du
Rosta mandlarna i lite smör i en stekpanna tills de har fått färg. Mixa mandlarna i en mixer.
Riv löken och bryn den i smör tills den blir glansig.
Blanda kyckligfärsen med mandlarna, löken, ägg, salt och kryddorna. Blanda sedan till en smidig smet.
Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget i smör. Skaka pannan, så de blir jämnt gyllenbruna. Sänk värmen när köttbullarna börjar få färg och stek tills de blir genomstekta i ca. 5-10 minuter.
Ett annat sätt att steka köttbullarna är att spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa små bullar och kör in i ugnen på 150 grader i ca. 15-20 minuter. Stek sedan i smör för fin färg.
Eller så ”bakar” man många köttbullar i ugn och kyler ner direkt ner. Sen är det bara att ta fram köttbullarna dagen efter och steka på i smör i en stekpanna.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett