Jul-bullar
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Julköttbullar med mandel

min |

En traditionell köttbulle med sällskap av mandlar, kanel och kryddpeppar Barnens nya julfavorit!

Ingredienser

500 g
kycklingfärs
100 g
mandlar skalade
1.5 dl
vispgrädde
1 riven
gul lök
1 st
ägg
2 tsk
kryddpeppar
0.5 tsk
kanel
0.5 tsk
muskot
1 tsk
salt
peppar efter smak
3 msk
smör till stekning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En traditionell köttbulle med sällskap av mandlar, kanel och kryddpeppar Barnens nya julfavorit!

SÅ HÄR GÖR DU

Rosta mandlarna i lite smör i en stekpanna tills de fått färg. Mixa mandlarna i en mixer.

Bryn löken i smör tills den blir glansig. Blanda kyckligfärsen med mandlarna, löken, ägg, salt och kryddorna. Blanda runt till sen smidig smet.

 

Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget i smör. Skaka pannan så de blir jämnt gyllenbruna. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta ca 5-10 minuter

Ett annat sätt att steka köttbullarna är att spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa små bullar och kör in i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Stek sen i smör för fin färg.

Ett tips är att baka många köttbullar i ugn och kyla ner. Sen är det bara att ta fram köttbullarna dagen efter och steka på.