Kycklingköttbullar med kryddpepparav Markiz Tainton
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läckra kycklingköttbullar med smak av äppelmust och kryddpeppar.
Så här gör du
Köttbullar
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå 5 minuter.
Blanda sedan i senap, äppelmust, ägg, riven lök, salt, svartpeppar och malen kryddpeppar och vispa ihop tills smeten är välblandat och klumpfritt. Tillsätt kycklingfärsen. Blanda färsen till en smidig smet.
Fukta en skärbräda med vatten och rulla köttbullarna. Ha gärna lite vatten på händerna också, så fastnar inte smeten. Lägg köttbullarna på skärbrädan.
Stek på medelvärme i rikligt med smör tills de får fin färg och känns fasta i konsistensen.
3 tips!
- Placera färsen på plastfolie och tryck ihop och rulla till en längd. Dela sedan i ca. 50 bitar. Tryck ihop färsen lätt i handen till en boll. Stek dem så på hög värme, så du får fin stekyta och frys in. Plocka fram på julafton och ställ in i ugnen på 100 grader tills de är varma.
- Lägg smeten i spritspåsar och spritsa ut på en plåt. Grädda i ugn på 250 grader tills kycklingköttbullarna är färdiga i ca. 8 minuter. Frys in och stek sedan på julafton tills de får fin färg.
- Om du inte orkar eller hinner göra egna köttbullar, så kan du alltid servera Kronfågels färdiga kycklingköttbullar.
Kyld svensk kycklingfärs som passar till allt från köttfärssås, taco, lasagne och en enkel köttfärslimpa. Du kan byta ut din vanliga färs mot kycklingfärs som är ett nyttigt, smalt och proteinrikt alternativ.
Ingredienser: Kycklingfärs av 100% kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.