
Kycklingköttbullar med kryddpepparav Markiz Tainton
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läckra kycklingköttbullar med smak av äppelmust och kryddpeppar.
Så här gör du
Gör köttbullar
Blanda grädde och ströbröd i en bunke och låt stå 5 minuter.
Blanda i senap, äppelmust, ägg, riven lök, salt, svartpeppar och kryddpeppar och vispa ihop tills välblandat och klumpfritt.
Tillsätt kycklingfärsen och arbeta ihop till en smidig färs.
Fukta en skärbräda med vatten och rulla köttbullarna. Ha gärna lite vatten på händerna också så fastnar inte smeten. Lägg köttbullarna på skärbrädan.
Stek på medelvärme i rikligt med smör tills de fått fin färg och känns fasta i konsistensen.
-Placera färsen på plastfolie och tryck ihop och rulla till en längd. Dela sedan i ca 50 bitar. Tryck ihop färsen lätt i handen till en boll. Stek så på hög värme så du får fin stekyta och frys in. Plocka fram på julafton och ställ in i ugnen på 100 grader tills de är varma.
-Lägg smeten i spritspåsar och spritsa ut på en plåt. Grädda i ugn på 250 grader tills kycklingköttbullarna är färdiga, ca 8 minuter. Frys in och stek sen på julafton tills Kycklingköttbullarna fått fin färg.
– Eller så serverar du Kronfågels färdiga kycklingköttbullar om du inte orkar och hinner göra egna.