Spicy kåldumplings med kycklingfyllning
45 min | Medelsvårt
Ingredienser
Fyllning
200 g
valfri svamp, hackad
3 dl
vårlök, hackad
4 st
vitlöksklyftor, rivna
3 msk
soja
2 st
röd chili, finhackade
2 msk
ostronsås
1 tsk
svartpeppar
Sås
2 msk
soja
1 msk
limejuice
0.5 msk
sesamolja
2 msk
vårlök, den vita delen
3 st
vitlöksklyftor, riven
2 msk
chiliflakes
2 msk
sesamfrön
4 msk
olivolja, varm
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Variera dumplings med savoykål och en het sås. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kåldumplings
Bryt loss kålbladen och skär av det grövsta nedtill. Koka kålen i saltvatten, tills den är mjuk. Låt rinna av. Hacka upp de mindre kålbladen och blanda in i fyllningen.
Lägg ut kålbladen på en stor skärbräda. Lägg ca 1 msk fyllning på varje kålblad och rulla ihop.
Sås
Hetta upp oljan i en stekpanna och addera alla ingredienser till såsen, blanda väl.
Lägg i dumplings och lägg på ett lock. Låt fräsa i 2-3 minuter.
Om du är en såsälskare rekommenderar vi att ha ingredienserna till såsen x 2.
Servera varmt och direkt från panna!