(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Spicy kåldumplings med kycklingfyllning

45 min | Medelsvårt

Variera dumplings med savoykål och en het sås. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Fyllning

200 g
valfri svamp, hackad
3 dl
vårlök, hackad
4 st
vitlöksklyftor, rivna
3 msk
soja
2 st
röd chili, finhackade
2 msk
ostronsås
1 tsk
svartpeppar

Sås

2 msk
soja
1 msk
limejuice
0.5 msk
sesamolja
2 msk
vårlök, den vita delen
3 st
vitlöksklyftor, riven
2 msk
chiliflakes
2 msk
sesamfrön
4 msk
olivolja, varm

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Variera dumplings med savoykål och en het sås. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Kåldumplings

Bryt loss kålbladen och skär av det grövsta nedtill. Koka kålen i saltvatten, tills den är mjuk.  Låt rinna av. Hacka upp de mindre kålbladen och blanda in i fyllningen.

Lägg ut kålbladen på en stor skärbräda. Lägg ca 1 msk fyllning på varje kålblad och rulla ihop.

Sås och servering

Hetta upp oljan i en stekpanna och addera alla ingredienser till såsen, blanda väl.

Lägg i dumplings och lägg på ett lock. Låt fräsa i 2-3 minuter.

Om du är en såsälskare rekommenderar vi att ha ingredienserna till såsen x 2.

Servera varmt och direkt från panna!

Hej, visste du att?

Ingredienser: Kycklingbröstfilé. Klass A. Kycklingbrösten är filéade med maskin. Var observant på att det kan förekomma delar av bröstbenet.

Ursprung Kronfågels kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.