DVH_Kycklingfars_ramen_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Misoramen med asiatiska kycklingköttbullar, sesam, vårlök och ingefära

60 min | Enkelt

Härligt rykande umami-smakande ramen med asiatiska
Kycklingköttbullar och spänstiga nudlar. Kärlek till Japan på en tallrik.

Ingredienser

Asiatiska kycklingköttbullar

1 st
ägg
1 msk
fisksås
1 msk
sesamolja
1 st
lime, saft och skal
0.5 tsk
salt
1 msk
riven ingefära
1 st
vitlök, riven

Misobuljong

1.8 liter
kycklingbuljong, gärna hemkokt
0.5 dl
misopasta
1 msk
riven ingefära
salt

Nudlar

4 port
ramennudlar gärna färska om det går att få tag på

Topping

2 st
pak choi små, bladen plockade
180 g
böngroddar, färska
3 st
salladslökar, finstrimlade
4 msk
rostade, mortlade sesamfrön
1 dl
koriander, skuren
1 st
chili, finskuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Härligt rykande umami-smakande ramen med asiatiska
Kycklingköttbullar och spänstiga nudlar. Kärlek till Japan på en tallrik.

Så här gör du

Asiatiska kycklingköttbullar
Blanda alla ingredienserna till kycklingköttbullarna. Forma till små bollar antingen med blöta händer eller ännu bättre med hjälp av spritspåse. Lägg kycklingköttbullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 140 grader i ca 20 min eller tills de uppnått en innertemp av 75 grader.

Koka upp kycklingbuljongen och vispa i miso och ingefära. Smaka eventuellt av med salt. Låt sjuda på svag värme.

Toppings
Koka upp vatten med salt i en kastrull. Skölj och plocka pak choibladen. Koka dessa i 30 sekunder.

Skär salladslök, koriander och chili. Lägg i små skålar Rosta sesamfrön och mortla lätt. Det lyfter smaken.

Servering
Förbered 4 st skålar. Koka nu nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Viktigt att de blir perfekt kokta. Det brukar ta runt 45 sek om de är färska. Häll under tiden i rikligt med buljong i skålarna och portionera direkt i de kokta nudlarna. Toppa med kycklingköttbullarna, pak choi, och de övriga ingredienserna. Servera och ät direkt!