
Misoramen med asiatiska kycklingköttbullar, sesam, vårlök och ingefära
Ingredienser
Asiatiska kycklingköttbullar
Misobuljong
Nudlar
Topping

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Härligt rykande umami-smakande ramen med asiatiska
kycklingköttbullar och spänstiga nudlar. Kärlek till Japan på en tallrik.
Så här gör du
Asiatiska kycklingköttbullar
Blanda alla ingredienserna till kycklingköttbullarna. Forma till små bollar antingen med blöta händer eller ännu bättre med hjälp av spritspåse. Lägg kycklingköttbullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 140 grader i ca 20 min eller tills de uppnått en innertemp av 75 grader.
Koka upp kycklingbuljongen och vispa i miso och ingefära. Smaka eventuellt av med salt. Låt sjuda på svag värme.
Toppings
Koka upp vatten med salt i en kastrull. Skölj och plocka pak choibladen. Koka dessa i 30 sekunder.
Skär salladslök, koriander och chili. Lägg i små skålar Rosta sesamfrön och mortla lätt. Det lyfter smaken.
Servering
Förbered 4 st skålar. Koka nu nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Viktigt att de blir perfekt kokta. Det brukar ta runt 45 sek om de är färska. Häll under tiden i rikligt med buljong i skålarna och portionera direkt i de kokta nudlarna. Toppa med kycklingköttbullarna, pak choi, och de övriga ingredienserna. Servera och ät direkt!
Kronfågels kycklingfärs är tillverkad av 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Testa vår Bosarpkyckling!

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese