
Kycklingdumplings med hoisinsås och sesamdipp
20 min | Medelsvårt
Ingredienser
Kycklingdumplings
400 g
Kronfågels Kycklingfärs
1 paket
Wonton Skins eller Gyoza
1
ägg
2
vitlöksklyftor
3 cm
ingefära, riven
1 msk
koriander, finhackad
1 röd
chili
Sesamdipp
1 dl
Kikkoman soja
2 msk
sesamolja
1
lime, saft
1 tsk
sesamfrön

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ekologisk kycklingfärs och den asiatiska kryddvärlden är riktigt bra smak-kompisar. Dumplings är kul matpyssel för hela familjen eller kompisgänget - gör många när ni ändå är igång.
Så här gör du
Blanda färsen med ingredienserna och gör en provsmakning genom att koka eller steka färsen och smaka av.
Lägg ut wonton-plattorna på bänken och klicka ut lite av färsen på varje. Pensla med vatten runt om och vik sen ihop.
Pressa ur saften från 1 lime. Blanda med soja, sesamolja och toppa med sesamfrön.
Stek dina kycklingdumplings med olja i en panna som du kan ha ett lock på. Cirka 2 minuters stekning behövs.
Tillsätt cirka 3 dl vatten och sätt på locket. Låt vattnet koka bort så att stekningen går igång igen.
Hoisinsås går att köpa färdig i butik. Servera omedelbart när alla dumplings är klara!
Smaklig måltid!
