
Pasta Bolognese gjord på nyttig kycklingfärs
25 min | Enkelt
Ingredienser
200 g
okokt pasta
1 kruka
färsk basilika
20 g
parmesan
Kycklingfärssås
500 g
400 g
krossade tomater
2
vitlöksklyftor
2
gula lökar
1 dl
kycklingbuljong
1 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
salt och svartpeppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
PASTA POLLOGNESE - ETT KLASSISKT RECEPT PÅ BOLOGNESE, LAGAT MED KYCKLINGFÄRS, tomat, vitlök och timjan - Toppad med parmesan och färsk basilika.
Så här gör du
Koka pastan (valfri pastasort) efter anvisningarna på paketet.
Fräs kycklingfärs på medelhög värme i lite smör och olja i cirka 6 minuter. Hacka 1 gul lök och vitlök och lägg i. Fräs i ytterligare 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, kycklingbuljong, rör om och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med din pasta och toppa med lite finriven parmesanost och några färska basilika blad per portion.
Kockknep: Kycklingfärssåsen blir extra god och fyllig med 2 msk finriven parmesan, som får koka med en stund.
Tips!
Kycklingfärs, krossade tomater och pasta är en oslagbar kombination. Ett liknande recept med samma ingredienser hittar du här, italienska kycklingköttbullar med pasta.
