Kyckling-bolognese
(7 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pasta Bolognese gjord på nyttig kycklingfärs

25 min | Enkelt

PASTA POLLOGNESE - ETT KLASSISKT RECEPT PÅ BOLOGNESE, LAGAT MED KYCKLINGFÄRS, tomat, vitlök och timjan - Toppad med parmesan och färsk basilika.

Ingredienser

200 g
okokt pasta
1 kruka
färsk basilika
20 g
parmesan

Kycklingfärssås

400 g
krossade tomater
2
vitlöksklyftor
2
gula lökar
1 dl
kycklingbuljong
1 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
salt och svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

PASTA POLLOGNESE - ETT KLASSISKT RECEPT PÅ BOLOGNESE, LAGAT MED KYCKLINGFÄRS, tomat, vitlök och timjan - Toppad med parmesan och färsk basilika.

Så här gör du

Koka pastan (valfri pastasort) efter anvisningarna på paketet.

Fräs kycklingfärs på medelhög värme i lite smör och olja i cirka 6 minuter. Hacka 1 gul lök och vitlök och lägg i. Fräs i ytterligare 3 minuter.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, kycklingbuljong, rör om och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med din pasta och toppa med lite finriven parmesanost och några färska basilika blad per portion.

Kockknep: Kycklingfärssåsen blir extra god och fyllig med 2 msk finriven parmesan, som får koka med en stund.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!