Pasta Bolognese gjord på nyttig kycklingfärs
Ingredienser
Kycklingfärssås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
PASTA POLLOGNESE - ETT KLASSISKT RECEPT PÅ BOLOGNESE, LAGAT MED KYCKLINGFÄRS, tomat, vitlök och timjan - Toppad med parmesan och färsk basilika.
Så här gör du
Koka pastan (valfri pastasort) efter anvisningarna på paketet.
Fräs kycklingfärs på medelhög värme i lite smör och olja i cirka 6 minuter. Hacka 1 gul lök och vitlök och lägg i. Fräs i ytterligare 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, kycklingbuljong, rör om och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med din pasta och toppa med lite finriven parmesanost och några färska basilika blad per portion.
Kockknep: Kycklingfärssåsen blir extra god och fyllig med 2 msk finriven parmesan, som får koka med en stund.
Kycklingfärs, krossade tomater och pasta är en oslagbar kombination. Ett liknande recept med samma ingredienser hittar du här, italienska kycklingköttbullar med pasta.
Kronfågels kycklingfärs är producerad av 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.