Kyckling-bolognese
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pasta Bolognese gjord på nyttig kycklingfärs

25 min | Enkelt

Pasta Pollognese - ett klassiskt recept på bolognese, men gjort med kyckling. Lagad med tomat, vitlök och timjan - toppad med parmesan och färsk basilika.

Ingredienser

200 g
okokt pasta
1 kruka
färsk basilika
20 g
parmesan

Kycklingfärssås

500 g
Kronfågel kycklingfärs
400 g
krossade tomater
2
vitlöksklyftor
2
gula lökar
1 dl
kycklingbuljong
1 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
salt och svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Pasta Pollognese - ett klassiskt recept på bolognese, men gjort med kyckling. Lagad med tomat, vitlök och timjan - toppad med parmesan och färsk basilika.

Så här gör du

Koka valfri pastasort efter anvisningarna på paketet.

Fräs kycklingfärsen på medelhög värme i lite smör och olja i cirka 6 minuter. Lägg i hackad lök och vitlök. Fräs i ytterligare 3 minuter.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, kycklingbuljong, rör om och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med din pasta och toppa med finriven parmesanost och färska basilika blad.

Kockknep: Kycklingfärssåsen blir extra god och fyllig med två matskedar finriven parmesan, som får koka med en stund.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!