
Pasta Bolognese gjord på nyttig kycklingfärs
Ingredienser
Kycklingfärssås

INGREDIENSER
INGREDIENSER
PASTA POLLOGNESE - ETT KLASSISKT RECEPT PÅ BOLOGNESE, LAGAT MED KYCKLINGFÄRS, tomat, vitlök och timjan - Toppad med parmesan och färsk basilika.
Så här gör du
Koka pastan (valfri pastasort) efter anvisningarna på paketet.
Fräs kycklingfärs på medelhög värme i lite smör och olja i cirka 6 minuter. Hacka 1 gul lök och vitlök och lägg i. Fräs i ytterligare 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, kycklingbuljong, rör om och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med din pasta och toppa med lite finriven parmesanost och några färska basilika blad per portion.
Kockknep: Kycklingfärssåsen blir extra god och fyllig med 2 msk finriven parmesan, som får koka med en stund.
Kycklingfärs, krossade tomater och pasta är en oslagbar kombination. Fler liknande recept med samma ingredienser hittar du här, en pastagratäng eller här, italienska kycklingköttbullar med pasta.

FLER RECEPT

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad