Tacobowl med kyckling
Ingredienser
Fajitas
Topping
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Skjutsa in denna snabba och smarriga Tacobowl i ugnen där allt sköter sig själv. Samla barnen till middagen!
Så här gör du
Koka ris
Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an.
Bacon och kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att skära bacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bacon tills krispig.
Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika.
Tillsätt kryddmixen, sänk värmen till medel. Bryn i ca 3 minuter.
Nachos, kyckling och ost
Bred ut nachos på bakplåtspapper i en långpanna eller valfri ugnsform. Fördela kycklingen och ris över dessa och klicka på salsa och strö över riven ost. Upprepa om du önskar 2 eller flera lager.
Gratinera tills osten smält och fått fin färg, 5-10 minuter.
Servering och topping
Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika, koriander och rödlök.
Super gott att servera med guacmole och gräddfil.
Kolhydrater 25% av RDI
Fibrer 37% av RDI
Protein 54% av RDI
Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.