
Tacobowl med kyckling
Ingredienser
Fajitas
Topping

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Skjutsa in denna snabba och smarriga Tacobowl i ugnen där allt sköter sig själv. Samla in barnen till middagen!
Så här gör du
Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an.
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att skära bacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bacon tills krispig.
Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika.
Tillsätt kryddmixen, sänk värmen till medel. Bryn i ca 3 minuter.
Bred ut nachos på bakplåtspapper i en långpanna eller valfri ugnsform. Fördela kycklingen och ris över dessa och klicka på salsa och strö över riven ost. Upprepa om du önskar 2 eller flera lager.
Gratinera tills osten smält och fått fin färg, 5-10 minuter.
Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika, koriander och rödlök.
Super gott att servera med guacmole och gräddfil.
Kolhydrater 25% av RDI
Fibrer 37% av RDI
Protein 54% av RDI
Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.


Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost