Lyft vardagsmåltiden med en värmande, ostig kycklinggratäng med soltorkad tomat, basilika och feta
Ingredienser
Kycklinggratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Njut av en krämig kycklinggratäng med soltorkad tomat, basilika och feta, en festlig rätt som gör vardagen lyxig! Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och häll i buljongen. Tillsätt smetana och fetaost för att ge din kycklinggratäng en krämig konsistens. Låt det sjuda försiktigt i några minuter.
Häll blandningen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kycklingen har 70 gr i innertemp.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
Ta ut kycklinggratängen. Lägg körsbärstomaterna på gratängen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med ugnsrostad potatis.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel