Ugnsbakad kycklingfilé med dragonyoghurt och matvetesallad
Ingredienser
Grönkålschips
Broccoli- och matvetesallad
Yoghurtsås av dragon
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakad kycklingfilé är både gott och enkelt - Servera gärna med en krämig yoghurtsås med dragon.
Så här gör du
Grönkålschips
Sätt ugnen på 180°. Plocka bort bladnerven på grönkålen.
Blanda kålbladen noga med lite olivolja och salt och lägg på en plåt.
Rosta i ugnen i cirka 5 – 7 minuter, tills kålbladen blir lite bruna i kanten. Ta ut kålbladen och låt de svalna.
Ugnsbakad kycklingfilé
Sänk ugnen till 100°. Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna på hög värme tills de fått en fin stekyta.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Filéerna bakas klara i ugnen och är färdiga när de har en innertemperatur på 70°.
Dragonyoghurt
Blanda valfri mezeyoghurt med dijonsenap och dragon. Smaka av med salt och ställ i kylen tills det är dags för servering.
Broccoli- och matvetesallad
Koka matveten i grönsaksbuljongen. Koka snabbt upp broccolibuketterna i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad.
Blanda broccoli med matvete, tomater och smaka av med salt, peppar, citron, gräslök och olivolja. Toppa salladen med grönkålen vid servering.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka