
Ugnsbakad kycklingfilé med dragonyoghurt och matvetesallad
Ingredienser
Grönkålschips
Broccoli- och matvetesallad
Yoghurtsås av dragon

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakad kycklingfilé är både gott och enkelt - Servera gärna med en krämig yoghurtsås med dragon.
Så här gör du
Grönkålschips
Sätt ugnen på 180°. Plocka bort bladnerven på grönkålen.
Blanda kålbladen noga med lite olivolja och salt och lägg på en plåt.
Rosta i ugnen i cirka 5 – 7 minuter, tills kålbladen blir lite bruna i kanten. Ta ut kålbladen och låt de svalna.
Ugnsbakad kycklingfilé
Sänk ugnen till 100°. Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna på hög värme tills de fått en fin stekyta.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Filéerna bakas klara i ugnen och är färdiga när de har en innertemperatur på 70°.
Dragonyoghurt
Blanda valfri mezeyoghurt med dijonsenap och dragon. Smaka av med salt och ställ i kylen tills det är dags för servering.
Broccoli- och matvetesallad
Koka matveten i grönsaksbuljongen. Koka snabbt upp broccolibuketterna i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad.
Blanda broccoli med matvete, tomater och smaka av med salt, peppar, citron, gräslök och olivolja. Toppa salladen med grönkålen vid servering.
Smaklig måltid!
