Ugnsbakad-kycklingfilé-marinerad-i-citron-och-dragon-med-matvetesallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad kycklingfilé, citron- och dragonkryddad med matvetesallad

40 min | Enkelt

Ugnsbakad kycklingfilé är ju både gott och enkelt - särskilt med vår färdigkryddad kycklingfilé Dragon och Citron. En krämig yoghurtsås av dragon höjer smaknivån ett extra snäpp.

Ingredienser

4
Kycklingfilé Dragon och Citron

Grönkålschips

100 g
grönkål
0.5 dl
olivolja
salt

Broccoli- och matvetesallad

2.5 dl
matvete
5 dl
grönsaksbuljong
250 g
broccoli
1
citron, skal och saft
2
tomater, tärnade
3 msk
gräslök, finhackad

Yoghurtsås av dragon

3 dl
mezeyoghurt
1 msk
dijonsenap
3 msk
dragon, finhackad
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ugnsbakad kycklingfilé är ju både gott och enkelt - särskilt med vår färdigkryddad kycklingfilé Dragon och Citron. En krämig yoghurtsås av dragon höjer smaknivån ett extra snäpp.

Så här gör du

Grönkålschips: Sätt ugnen på 180°. Plocka bort bladnerven på grönkålen.

Blanda kålbladen noga med lite olivolja och salt och lägg på en plåt.

Rosta i ugnen i cirka 5 – 7 minuter, tills kålbladen blir lite bruna i kanten. Ta ut kålbladen och låt de svalna.

Ugnsbakad kycklingfilé: Sänk ugnen till 100°. Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme, tills de fått en fin stekyta.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Filéerna steks klara i ugnen och är färdiga när de har en innertemperatur på 72°.

Dragonyoghurt: Blanda valfri mezeyoghurt med dijonsenap och dragon. Smaka av med salt och ställ i kylen tills det är dags för servering.

Broccoli- och matvetesallad:  Koka matveten i grönsaksbuljongen. Koka snabbt upp broccolibuketterna i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad.

Blanda broccoli med matvete, tomater och smaka av med salt, peppar, citron, gräslök och olivolja. Toppa salladen med grönkålen vid servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!