
Ugnsbakad kycklingfilé, citron- och dragonkryddad med matvetesallad
Ingredienser
Grönkålschips
Broccoli- och matvetesallad
Yoghurtsås av dragon

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakad kycklingfilé är ju både gott och enkelt - särskilt med vår färdigkryddad kycklingfilé Dragon och Citron. En krämig yoghurtsås av dragon höjer smaknivån ett extra snäpp.
Så här gör du
Grönkålschips: Sätt ugnen på 180°. Plocka bort bladnerven på grönkålen.
Blanda kålbladen noga med lite olivolja och salt och lägg på en plåt.
Rosta i ugnen i cirka 5 – 7 minuter, tills kålbladen blir lite bruna i kanten. Ta ut kålbladen och låt de svalna.
Ugnsbakad kycklingfilé: Sänk ugnen till 100°. Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme, tills de fått en fin stekyta.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Filéerna steks klara i ugnen och är färdiga när de har en innertemperatur på 72°.
Dragonyoghurt: Blanda valfri mezeyoghurt med dijonsenap och dragon. Smaka av med salt och ställ i kylen tills det är dags för servering.
Broccoli- och matvetesallad: Koka matveten i grönsaksbuljongen. Koka snabbt upp broccolibuketterna i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad.
Blanda broccoli med matvete, tomater och smaka av med salt, peppar, citron, gräslök och olivolja. Toppa salladen med grönkålen vid servering.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad