Spaghetti-Carbonara
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig Spaghetti Carbonara med kycklingbacon

20 min | Enkelt

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker som uppskattas av hela familjen. Här har vi bytt ut sidfläsket mot kycklingbacon som är både magrare och mer klimatsmart.

Ingredienser

Spaghetti Carbonara

400 g
spaghetti
1
gul lök, finhackad
1
vitlöksklyfta, hackad
3 dl
grädde
0.5 dl
mjölk

Till servering

100 g
riven parmesan
4
äggulor
1 kruka
basilika
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker som uppskattas av hela familjen. Här har vi bytt ut sidfläsket mot kycklingbacon som är både magrare och mer klimatsmart.

Så här gör du

Fräs kycklingbacon och lök i lite olja. Tillsätt grädde och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda ner pastan i såsen, häll i mjölken och ge maten ett snabbt uppkok.

Lägg upp på tallrikar och toppa med parmesan, äggula och basilikablad.

Smaklig måltid!

Om receptet

Varför blir pasta carbonara grynig? Carbonaran kan bli grynig om du har för hög temperatur när du lägger i äggen
Vad betyder ordet carbonara? namnet kommer troligen från den kolfärgade svartpepparn som rätten toppas med
Hur uppstod pasta carbonara? Rätten tros ha kommit till under andra världskriget när amerikanska soldater lät italienare tillaga mat från deras ransoner som ofta bestod av bacon och äggpulver. Rätten härstammar från Pasta alla gricia

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!