Krämig Spaghetti Carbonara med kycklingbacon
20 min | Enkelt
Ingredienser
Spaghetti Carbonara
200 g
400 g
spaghetti
1
gul lök, finhackad
1
vitlöksklyfta, hackad
3 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
Till servering
100 g
riven parmesan
4
äggulor
1 kruka
basilika
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker som uppskattas av hela familjen. Här har vi bytt ut sidfläsket mot kycklingbacon som är både magrare och mer klimatsmart.
Så här gör du
Fräs kycklingbacon och lök i lite olja. Tillsätt grädde och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda ner pastan i såsen, häll i mjölken och ge maten ett snabbt uppkok.
Lägg upp på tallrikar och toppa med parmesan, äggula och basilikablad.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett