
Krämig Spaghetti Carbonara med kycklingbacon
20 min | Enkelt
Ingredienser
Spaghetti Carbonara
200 g
Kycklingbacon
400 g
spaghetti
1
gul lök, finhackad
1
vitlöksklyfta, hackad
3 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
Till servering
100 g
riven parmesan
4
äggulor
1 kruka
basilika

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker som uppskattas av hela familjen. Här har vi bytt ut sidfläsket mot kycklingbacon som är både magrare och mer klimatsmart.
Så här gör du
Fräs kycklingbacon och lök i lite olja. Tillsätt grädde och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda ner pastan i såsen, häll i mjölken och ge maten ett snabbt uppkok.
Lägg upp på tallrikar och toppa med parmesan, äggula och basilikablad.
Smaklig måltid!
