Strimlad_larrfile_Satay_i _salladsblad_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krispig kyckling med sesamdressing i salladswraps

30 min | Medelsvårt

Krispigt friterad kyckling i salladsblad med sesamdressing. Varför inte testa till drinktilltugg eller som spännande förrätt.

Ingredienser

Friterad kyckling

400 g
strimlad kycklinbröstfilé
2 msk
soja
1 msk
honung
2 msk
gochujang
2 dl
majsstärkelse

Fritryrsmet

1.5 dl
vetemjöl
1.5 dl
majsstärkelse
1.5 tsk
bakpulver
1 dl
öl
1 st
ägg
1 dl
iskallt vatten

picklade grönsaker

1 st
morot, strimlad
50 g
rödkål, strimlat
1 st
rödlök, tunt skivad
1 st
chili, tunt skivad
1 dl
risvinäger
3 msk
socker
0.5 tsk
salt

Sesamdressing

1.5 dl
majonnäs
0.5 msk
sesamolja
1 tsk
risvinäger
salt

Salladswraps

1 huvud
isbergssallad, plockade blad
1 huvud
gemsallad
2 msk
mynta, strimlad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Krispigt friterad kyckling i salladsblad med sesamdressing. Varför inte testa till drinktilltugg eller som spännande förrätt.

Så här gör du

Krispig kyckling

Vispa ihop gochujang, soja, honung och blanda med kycklingen i minst 30 min. Vänd sedan kycklingen i majsstärkelse.

 

Blanda ihop allt till frityrsmeten i en bunke. Lägg kycklingen i omgångar i frityrsmeten.  Hetta upp en fritös eller kastrull till 170 grader. Fritera i omgångar i cirka tre till fyra minuter. Ta upp och lägg på en tallrik med hushållspapper.

 

Picklade grönsaker

Strimla grönsakerna, skiva lök och chili. Koka upp risvinäger med socker och salt. Slå över grönsakerna och låt stå i ca 30 min.

Sesamdressing

Vispa ihop majonnäs med sesamolja och lite risvinäger. Smaka av med salt.

Plocka fina ”wrapsliknande” blad av sallad och fyll med friterad kycklinglårfilé satay, goda picklade grönsaker, sesamdressing och strimlad mynta.

Tips!

Om du vill lägga till eller ta bort antal portioner i vårt recept finns en funktion i vänsterkolumnen ovanför ingredienser för att ändra.