
Krispig kyckling med sesamdressing i salladswraps
Ingredienser
Friterad kyckling
Fritryrsmet
picklade grönsaker
Sesamdressing
Salladswraps
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Krispigt friterad kyckling i salladsblad med sesamdressing. Varför inte testa till drinktilltugg eller som spännande förrätt.
Så här gör du
Krispig kyckling
Vispa ihop gochujang, soja, honung och blanda med kycklingen i minst 30 min. Vänd sedan kycklingen i majsstärkelse.
Blanda ihop allt till frityrsmeten i en bunke. Lägg kycklingen i omgångar i frityrsmeten. Hetta upp en fritös eller kastrull till 170 grader. Fritera i omgångar i cirka tre till fyra minuter. Ta upp och lägg på en tallrik med hushållspapper.
Picklade grönsaker
Strimla grönsakerna, skiva lök och chili. Koka upp risvinäger med socker och salt. Slå över grönsakerna och låt stå i ca 30 min.
Sesamdressing
Vispa ihop majonnäs med sesamolja och lite risvinäger. Smaka av med salt.
Plocka fina ”wrapsliknande” blad av sallad och fyll med friterad kycklinglårfilé satay, goda picklade grönsaker, sesamdressing och strimlad mynta.
Om du vill lägga till eller ta bort antal portioner i vårt recept finns en funktion i vänsterkolumnen ovanför ingredienser för att ändra.

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs