Bosarp_lafile_gotlandslinssallad_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krispigt stekt kycklinglårfilé med shiitakesvamp, gotlandslinser och steksky

45 min | Enkelt

En riktigt höstig festmåltid. Gotlandslinser, shiitakesvamp tillsammans med krispigt stekt kycklinglårfilé från Bosarp kickar igång smaklökarna. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Bosarp kycklinglårfilé med steksky

2 dl
kycklingbuljong
sherryvinäger

Tillbehör

200 g
shiitakesvamp
300 g
gotlandslinser
300 g
haricots verts
inlagd syltlök
1 kruka
bladpersilja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En riktigt höstig festmåltid. Gotlandslinser, shiitakesvamp tillsammans med krispigt stekt kycklinglårfilé från Bosarp kickar igång smaklökarna. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Salta och peppra kycklingen. Stek först krispig på skinnsidan på medelvärme. Vänd sedan och låt steka klart i pannan. Plocka ur kycklingen och häll i buljongen i stekpanna med stekfettet. Koka ihop till en steksky och smaka av med sherryvinäger och lite svartpeppar.

Koka linser enligt angivelse. Skär ner svamp och haricots verts i grova bitar. Stek svampen gyllene i en stekpanna och koka haricots vertsen i saltat vatten. Blanda svamp, bönor, halverade syltlökar med linserna och toppa med hackad persilja.