Krispigt stekt kycklinglårfilé med shiitakesvamp, gotlandslinser och steksky
Ingredienser
Bosarp kycklinglårfilé med steksky
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En riktigt höstig festmåltid. Gotlandslinser, shiitakesvamp tillsammans med krispigt stekt kycklinglårfilé från Bosarp kickar igång smaklökarna. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och peppra kycklingen. Stek först krispig på skinnsidan på medelvärme. Vänd sedan och låt steka klart i pannan. Plocka ur kycklingen och häll i buljongen i stekpanna med stekfettet. Koka ihop till en steksky och smaka av med sherryvinäger och lite svartpeppar.
Koka linser enligt angivelse. Skär ner svamp och haricots verts i grova bitar. Stek svampen gyllene i en stekpanna och koka haricots vertsen i saltat vatten. Blanda svamp, bönor, halverade syltlökar med linserna och toppa med hackad persilja.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd