Kryddmarinerade Kycklingben med bulgursallad och curryremoulad
Ingredienser
Kryddmarinerade kycklingben
primör och bulgursallad
Curryremoulad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingben är en riktig favorit.
Servera med en primörsallad på betor och späda morötter.
Så här gör du
Grilla kycklingbenen över indirekt värme i ca 15-20 minuter tills innertemperaturen vid benet är 82 grader.
Koka bulgur i 6-7 minuter i rikligt med vatten. Sila av och skölj med kallvatten så bulgurgrynen svalnar. Låt vattnet rinna av ordentligt. Koka betorna, kyl ner och skala. Skär i fina klyftor. Skala och koka morötterna i ca 3-4 minuter. Kyl ner och skiva i slantar. Finhacka en rödlök. Blanda allt i en bunke och tillsätt granatäppelkärnor. Smaka av med pressad citron, olivolja och salt och peppar.
Tärna eller riv ett äpple och fräs tillsammans med currypulver i matolja på medelvärme i några minuter. När det svalnat, blanda då ihop äpple & curryfräset med majonnäs och hackade pickles. Smaka av med salt.
Kycklingben 89%, vatten, salt, paprika, socker, tomat, kryddor (spiskummin, vitlök, rosmarin, svartpeppar), modifierad potatisstärkelse.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd