Kryddmarinerade_kycklingben med_bulgursallad_curryremoulad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddmarinerade Kycklingben med bulgursallad och curryremoulad

45 min | Enkelt

Kycklingben är en riktig favorit.
Servera med en primörsallad på betor och späda morötter.

Ingredienser

Kryddmarinerade kycklingben

primör och bulgursallad

2 dl
bulgur
4 st
kokta betor, gärna gul och polkabetor
4 st
späda morötter
3 msk
granatäppelkärnor
1 st
rödlök
2 msk
citronsaft
3 msk
olivolja
salt och peppar

Curryremoulad

1 st
rött äpple, fintärnat eller rivet
2 tsk
currypulver
olja till stekning
2.5 dl
majonnäs
1 dl
pickles, hackade
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingben är en riktig favorit.
Servera med en primörsallad på betor och späda morötter.

Så här gör du

Grilla kycklingbenen över indirekt värme i ca 15-20 minuter tills innertemperaturen vid benet är 82 grader.

Koka bulgur i 6-7 minuter i rikligt med vatten. Sila av och skölj med kallvatten så bulgurgrynen svalnar. Låt vattnet rinna av ordentligt. Koka betorna, kyl ner och skala. Skär i fina klyftor. Skala och koka morötterna i ca 3-4 minuter. Kyl ner och skiva i slantar. Finhacka en rödlök. Blanda allt i en bunke och tillsätt granatäppelkärnor. Smaka av med pressad citron, olivolja och salt och peppar.

Tärna eller riv ett äpple och fräs tillsammans med currypulver i matolja på medelvärme i några minuter. När det svalnat, blanda då ihop äpple & curryfräset med majonnäs och hackade pickles. Smaka av med salt.