BBQ Stora Grillfiléer med friterade majstortillas och rökt tomatsalsa
Ingredienser
BBQ filéer
Rökt tomatsalsa
Dillpicklad lök
Guacamole
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakexplosion! Rökt tomatsalsa tillsammans med klassisk guacamole. Fritera själv tortillabröden för garanterad succé.
Så här gör du
Tortillas
Värm oljan till 170°C i en kastrull. Lägg i en tortilla i taget och fritera gyllenbrun. Låt rinna av. Salta lätt.
Rökt tomatsalsa
Blanda halverade tomater med färsk koriander i skålen. Tillsätt olivolja, limejuice, spiskummin, paprikapulver och rör ihop. Salta och peppra.
Dillpicklad lök
Vispa ättika, socker med 2 dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp. Varva lök och dill i en burk, häll på lagen och låt svalna.
Guacamole
Mosa avokadon till Guacamolen. Blanda med finhackad tomat, rödlök, jalapeño, vitlök och citronjuice. Salta och peppra. Smaka av med Tabasco.
Kyckling
Grilla kycklingen på hög värme ca 5 min på varje sida eller tills innetemperaturen är 70-72°C. Låt filéerna vila innan du skär upp dem.
Vid servering, krossa och fördela majstortillan på ett fat eller i djupa tallrikar. Lägg på salsa och skivad kyckling. Toppa med picklad lök, fetaost. Servera guacamole vid sidan i egen skål.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd