BBQ_ute_Stora_grillfileer_3
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Stora Grillfiléer med friterade majstortillas och rökt tomatsalsa

45 min | Enkelt

Smakexplosion! Rökt tomatsalsa tillsammans med klassisk guacamole. Fritera själv tortillabröden för garanterad succé.

Ingredienser

BBQ filéer

850 g
BBQ Stora Grillfiléer Grillkrydda
12 st
majstortillas
frityrolja
150 g
fetaost
salt

Rökt tomatsalsa

24 st
körsbärstomater, halverade
1 knippe
koriander, fint skuren
2 msk
olivolja
0.5 dl
limejuice
1 msk
spiskummin
1 msk
rökt paprikapulver

Dillpicklad lök

2 st
silverlök, tunt skivade
0.5 dl
ättika
0.5 dl
socker
1 dl
vatten
0.5 dl
dill, grovt skuren

Guacamole

3 st
avokado
1 st
tomat, urkärnad och tärnad
0.5 st
jalapeno, finhackad
0.5 st
rödlök, finhackad
0.5 st
vitlöksklyfta, pressad eller riven
0.5 dl
citronjuice
Tabasco efter smak
salt och peppar
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smakexplosion! Rökt tomatsalsa tillsammans med klassisk guacamole. Fritera själv tortillabröden för garanterad succé.

Så här gör du

Tortillas

Värm oljan till 170°C i en kastrull. Lägg i en tortilla i taget och fritera gyllenbrun. Låt rinna av. Salta lätt.

Rökt tomatsalsa

Blanda halverade tomater med färsk koriander i skålen. Tillsätt olivolja, limejuice, spiskummin, paprikapulver och rör ihop. Salta och peppra.

Dillpicklad lök

Vispa ättika, socker med 2 dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp. Varva lök och dill i en burk, häll på lagen och låt svalna.

Guacamole

Mosa avokadon till Guacamolen. Blanda med finhackad tomat, rödlök, jalapeño, vitlök och citronjuice. Salta och peppra. Smaka av med Tabasco.

Kyckling

Grilla kycklingen på hög värme ca 5 min på varje sida eller tills innetemperaturen är 70-72°C. Låt filéerna vila innan du skär upp dem.

Vid servering, krossa och fördela majstortillan på ett fat eller i djupa tallrikar. Lägg på salsa och skivad kyckling. Toppa med picklad lök, fetaost. Servera guacamole vid sidan i egen skål.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!