BBQ_grillmix_japan_med_asiatisk tomatsallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Grillmix Japan med asiatisk tomatsallad

60 min | Enkelt

Asiatiska och svenska smaker samsas tillsammans
med BBQ Grillmix Japan i den här somriga rätten.

Ingredienser

Japan grillmix

Sallad på havreris

2 dl
havreris, kokt
6 st
vårlök, skivade
1 st
rödlök
1 st
röd chili, finhackad
0.5 dl
rostad lök
2 msk
japansk soja
1.5 msk
limesaft, färskpressad
1 msk
olivolja
salt

Asiatisk tomatsallad

400 g
tomater blandade färger
1 st
avokado, skivad
1 dl
böngroddar
2 msk
japansk soja
1 msk
risvinäger (eller äppelcidervinäger)
0.5 dl
gari, strimlad (inlagd ingefära)
1 msk
sesamfrön rostade
salt och peppar

Sesamdressing

1.5 msk
misopasta
2 msk
risvinäger (eller äppelcidervinäger)
1 msk
honung, flytande
1 msk
sesamolja
1 tsk
lag från ingefäran

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Asiatiska och svenska smaker samsas tillsammans
med BBQ Grillmix Japan i den här somriga rätten.

Så här gör du

Lägg kycklingben, lår och vingar på din grill med direkt värme i några minuter för fin färg. Viktigt att grillen inte är för het. Fortsätt sedan att grilla på indirekt värme tills innertempen är 82 grader vid benen på tjockaste stället. Pensla gärna din kyckling med lite sesamdressing.

Koka havreris enligt anvisningarna på förpackningen. Skär rödlök, salladslök och chili. Blanda med havreris, tillsätt soja, limesaft, olivolja och slutligen rostad lök.

Skär tomater i oregelbundna bitar och lägg i en skål. Strimla inlagd ingefära, blanda ihop soja och risvinäger och häll över tomaterna. Tillsätt böngroddar, sesamfrön, skivad avokado och salt och peppar.

Vispa ihop ingredienserna till sesamdressingen. Den blir väldigt god som dipp med perfekt smak till din kyckling och som sås till havresalladen.