Mixed grill med kycklinglår och kycklingben med asiatisk tomatsallad och sesamdressing
60 min | Enkelt
Ingredienser
Grillmix
Sallad på havreris
Asiatisk tomatsallad
Sesamdressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Asiatiska och svenska smaker samsas tillsammans med grillade kycklinglår och kycklingben i denna somriga rätt.
Så här gör du
Förbered och blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt kycklingen ligga i marinaden i minst 1 timme.
Lägg kycklingben och lår på din grill med direkt värme i några minuter för fin färg. Viktigt att grillen inte är för het. Fortsätt sedan att grilla på indirekt värme tills innertempen är 82 grader vid benen på tjockaste stället. Pensla gärna din kyckling med marinaden under grillningen.
Koka havreris enligt anvisningarna på förpackningen. Skär rödlök, salladslök och chili. Blanda med havreris, tillsätt soja, limesaft, olivolja och slutligen rostad lök.
Skär tomater i oregelbundna bitar och lägg i en skål. Strimla inlagd ingefära, blanda ihop soja och risvinäger och häll över tomaterna. Tillsätt böngroddar, sesamfrön, skivad avokado och salt och peppar.
Vispa ihop ingredienserna till sesamdressingen. Den blir väldigt god som dipp med perfekt smak till din kyckling och som sås till havresalladen.
– En asiatisk marinad som passar perfekt till naturell kyckling hittar du här.
– Marinera kycklingdelar i en plastpåse. Vänd påsen med jämna mellanrum.
– Lårfilé är fetare och har mycket smak. Passar utmärkt när du ska grilla.
– Kyckling från Kronfågel och under Kronfågels varumärke kommer alltid från Sverige.