Kycklingfilé Dragon och Citron med sötpotatissallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bakad sötpotatis med rostad majs blir goda tillbehör
till kycklingfilé med smak av dragon & citron.
Så här gör du
Baka sötpotatis
Tvätta sötpotatisen och skär den i bitar. Lägg i en ugnsform. Skär majskornen från kolvarna och blanda med sötpotatisen. Ringla över olivolja och blanda med övriga ingredienser; salt, peppar, hackad vitlök och skuren chili. Låt baka i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.
Vinägrett
Vispa honung, äppelcidervinäger med kallpressad rapsolja samt salt och peppar. Blanda vinägretten med sötpotatis och majs. Toppa med skuren gräslök.
Grilla eller stek kycklingen
Gnid in Kycklingfilé Dragon och Citron med lite olja. Lite peppar o salt. Grilla eller stek din dragonkyckling ca 5 minuter på varje sida tills innertemperaturen nått 70 grader.
Om du har naturella kycklingfiléer går det bra att marinera dem själv. Använd citronzest och hackad färsk dragon. Blanda med olivolja och låt kycklingen marinera i minst en timme. Salta och peppra innan du steker eller grillar din kyckling.
Servera gärna kycklingfiléerna enkelt trancherade. Det vill säga skär tvärs över kycklingfiléerna i 3-4 delar. Den fräscha sötpotatissalladen, som dock inte är krämig, passar utmärkt som tillbehör.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd