Dragon och citron_sörpotatissallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfilé Dragon och Citron med sötpotatissallad

45 min | Enkelt

Bakad sötpotatis med rostad majs blir goda tillbehör
till kycklingfilé med smak av dragon & citron.

Ingredienser

600 g
sötpotatis
2 st
majskolvar, färdigkokta
olivolja
1 st
röd chili, finhackad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
salt och peppar
2 msk
gräslök, tunt skuren
2 msk
honung, flytande
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bakad sötpotatis med rostad majs blir goda tillbehör
till kycklingfilé med smak av dragon & citron.

Så här gör du

Baka sötpotatis

Tvätta sötpotatisen och skär den i bitar. Lägg i en ugnsform. Skär majskornen från kolvarna och blanda med sötpotatisen. Ringla över olivolja och blanda med övriga ingredienser; salt, peppar, hackad vitlök och skuren chili. Låt baka i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

Vinägrett

Vispa honung, äppelcidervinäger med kallpressad rapsolja samt salt och peppar. Blanda vinägretten med sötpotatis och majs. Toppa med skuren gräslök.

Grilla eller stek kycklingen

Gnid in Kycklingfilé Dragon och Citron med lite olja. Lite peppar o salt. Grilla eller stek din dragonkyckling ca 5 minuter på varje sida tills innertemperaturen nått 70 grader.

Tips!

Om du har naturella kycklingfiléer går det bra att marinera dem själv. Använd citronzest och hackad färsk dragon. Blanda med olivolja och låt kycklingen marinera i minst en timme. Salta och peppra innan du steker eller grillar din kyckling.

Servera gärna kycklingfiléerna enkelt trancherade. Det vill säga skär tvärs över kycklingfiléerna i 3-4 delar. Den fräscha sötpotatissalladen, som dock inte är krämig, passar utmärkt som tillbehör.