Kycklingfilé_dragon_citron_med sötpotatissallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfilé Dragon och Citron med sötpotatissallad

45 min | Enkelt

Bakad sötpotatis med rostad majs blir goda tillbehör
till kycklingfilé med smak av dragon & citron.

Ingredienser

600 g
sötpotatis
2 st
majskolvar, färdigkokta
olivolja
1 st
röd chili, finhackad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
salt och peppar
2 msk
gräslök, tunt skuren
2 msk
honung, flytande
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bakad sötpotatis med rostad majs blir goda tillbehör
till kycklingfilé med smak av dragon & citron.

Så här gör du

Tvätta sötpotatisen och skär den i bitar. Lägg i en ugnsform. Skär majskornen från kolvarna och blanda med sötpotatisen. Ringla över olivolja och blanda med övriga ingredienser; salt, peppar, hackad vitlök och skuren chili. Låt baka i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

Följ receptet vidare genom att vispa honung, äppelcidervinäger med kallpressad rapsolja samt salt och peppar. Blanda vinägretten med sötpotatis och majs. Toppa med skuren gräslök.

Gnid in Kycklingfilé Dragon och Citron med lite olja. Grilla eller stek din dragonkyckling ca 5 minuter på varje sida tills innertemperaturen nått 70 grader.

Tips! Servera gärna kycklingen trancherade. Det vill säga skär tvärs över kycklingfiléerna i 3-4 delar. Den fräscha sötpotatissalladen (icke krämig) passar utmärkt som tillbehör.