Kryddstekt kycklingklubba med rostade grönsaker och gräslöksyoghurt
Ingredienser
Het kycklingklubba
Rostade grönsaker
Gräslöksyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Heta kryddstekta kycklingklubbor fungerar utmärkt när som helst Hettan från chilin kyls av med en fräsch gräslöksyoghurt.
Så här gör du
Sätt ugnen på 150° varmluft (175° i vanlig ugn). Blanda kryddorna. Salta och krydda klubborna med kryddblandningen.
Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, vilket tar 5 till 8 minuter.
Vänd och stek i 3 minuter på andra sidan. Lägg på en plåt och stek i ugnen. Det tar 30 – 40 minuter beroende på storlek.
Vid 82° innertemperatur så är köttet klart, men också saftigt och gott.
Skär ner grönsakerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg på samma plåt som kycklingen.
Låt dessa gå med samtidigt med klubban i ugnen tills de blir mjuka.
Blanda yoghurt med gräslöken och senap. Smaka av med salt.
Smaklig måltid!
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel