VSS_Steak_med_pot_hostsallad_svamp_timjan_citron_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese

45 min | Enkelt

En härligt matig höstsallad passar perfekt tillsammans med KycklingSteak färdigkryddad med timjan, svamp och citron.

Ingredienser

Kycklingsteak med smak av timjan, svamp och citron

Höstsallad

300 g
röd spetskål, strimlad
300 g
spetskål, strimlad
200 g
grönkål, strimlad
500 g
gulbeta, kokt och klyftad
1 st
rött äpple, klyftat
200 g
isbergssallad, strimlad
1 dl
picklade rödlök
50 g
valnötter, rostade
100 g
blåmögelost, smulad

Brynt smörvinägrett

50 g
smör
2 msk
olivolja
1 st
citron, saft och skal
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En härligt matig höstsallad passar perfekt tillsammans med KycklingSteak färdigkryddad med timjan, svamp och citron.

Så här gör du

KycklingSteak

Stek kycklingsteaken, eller grilla, med skinnsidan nedåt på medelvärme i ca 5 minuter.

Vänd och stek ytterligare några minuter.

Kör klart i ugnen på 150 grader. Kycklingen är klar vid 70 grader innertemperatur.

Höstsallad

Koka gulbetorna i saltat vatten. Spola i vatten, skala och klyfta betorna.

Strimla och skär alla grönsaker till höstsalladen. Rosta valnötterna. Blanda allt i en bunke.

Brynt smörvinägrett

Lägg smöret i en kastrull på medelvärme.

Vispa smöret medan det bryns. När det börjar bli gyllenbrunt och bubblar upp, ta av från värmen.

Tillsätt citronskal och saft, samt olivolja. Rör ihop och krydda med salt och peppar.

Fördela salladen på olika tallrikar eller en stor skål.

Dressa med brynt smörvinägrett.

Skär kycklingsteaken i 1 cm tjocka skivor och toppa salladen tillsammans med smulad blåmögelost.