FTB_2544_Fryst_brostfile_Tandoori_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tandoorikyckling med indiskt ris och savoykål

45 min | Enkelt

Kycklingbröst smaksatt med tandoori och lime. En kryddig kyckling tillsammans med indiskt ris och nyttig, god kål.

Ingredienser

Tandoorikyckling

2 dl
turkisk yoghurt
4 msk
tandoorikrydda
1 st
lime, saft och skal
1.5 tsk
salt

Indiskt ris

5 dl
basmatiris
50 g
smör
1 st
gul lök, hackad
1 msk
gurkmeja
1 msk
spiskummin
1 tsk
ingefära
0.5 tsk
salt
9 dl
vatten

Myntayoghurt

2 dl
turkisk yoghurt
0.5 dl
mynta, finstrimlad
0.5 st
gurka, riven och avrunnen
1 st
lime, skalet

Savoykål

400 g
savoykål
25 g
smör
1 st
röd chili, hackad
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingbröst smaksatt med tandoori och lime. En kryddig kyckling tillsammans med indiskt ris och nyttig, god kål.

Så här gör du

Tandoorikyckling

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda turkisk yoghurt med tandoorikrydda, limesaft och skal. Salta kycklingfiléerna och blanda noga med tandooriyoghurten. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Baka i 175 grader i ugnen ca 20–25 minuter tills innertemperaturen på kycklingen är 70 grader.

Indiskt ris

Fräs hackad lök med kryddorna i smör på medelvärme. Tillsätt basmatiriset, blanda. Tillsätt varmt vatten. Koka upp. Sänk till svag värme och koka i ca 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten.

Myntayoghurt

Riv gurka och pressa ut vätska. Blanda ihop med yoghurt, skuren mynta och limeskal.

Savoykål

Riv savoykålsbladen i mindre bitar. Fräs i smör tillsammans med hackad chili i ca 4 minuter. Tillsätt 0,5 dl vatten. Låt koka in. Salta. Skiva upp tandoorikyckling och servera tillsammans med ris, savoykål och myntayoghurt. Garnera gärna med mynta.

Tips!

Fler recept med asiatiska ingredienser, tillbehör och kyckling hittar du här.


Vill du ändra antal portioner använder du funktionen till vänster ovanför ingredienser.