Smörstekt kycklingsteak med äpple och citroncrème
Ingredienser
Kycklingsteak Kantarell
Krossad potatis
äpple & citroncrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smörstekt kycklingsteak med krossad potatis bakad i ugn med smör och örter. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Krossad Potatis
Sätt på ugnen på 225 grader.
Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, tillsätt smör, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
Äpple & citroncrème
Skölj citronen och riv ner skalet i en bunke. Riv äpplet grovt. Tillsätt crème fraiche, äppelcidervinäger och dijonsenap. Vispa ihop med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.
KycklingSteak
Lägg en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingSteak med skinnsidan nedåt i ca 5-6 minuter. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i ca 15 minuter tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Tips: Servera gärna med rostade rotfrukter eller varför inte smörstekta kantareller.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka