Kantarellvardag_steak_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak Kantarell,
krossad ugnsbakad potatis med äpple och citroncrème

45 min | Enkelt

Vår fantastiska KycklingSteak med säsongens smak av kantarell
Perfekt med krossad potatis, smör och örter. Ett recept av Markiz Tainton

Ingredienser

Kycklingsteak Kantarell

smör till stekning

Krossad potatis

700 g
små fina potatisar med skal, kokta och kalla
3 msk
smör
3 msk
olivolja
4 st
vitlöksklyftor
1 knippe
timjan, plockade blad
1 kvist
rosmarin, hackad

äpple & citroncrème

3 dl
crème fraiche
1 st
äpple, gärna rött
1 msk
dijonsenap
1 st
citron, skalet
2 tsk
äppelcidervinäger
2 msk
olivolja
salt och svartpeppar
rotsaker och kantareller till servering

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår fantastiska KycklingSteak med säsongens smak av kantarell
Perfekt med krossad potatis, smör och örter. Ett recept av Markiz Tainton

Så här gör du

Krossad Potatis
Sätt på ugnen på 225 grader.

Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, tillsätt smör, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

Äpple & citroncrème
Skölj citronen och riv ner skalet i en bunke. Riv äpplet grovt. Tillsätt crème fraiche, äppelcidervinäger och dijonsenap. Vispa ihop med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.

KycklingSteak Kantarell
Lägg en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingSteak Kantarell med skinnsidan nedåt i ca 5-6 minuter. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt  i 150 grader i ca 15 minuter tills den har en innertemperatur på 70 grader.

Tips: Servera gärna med rostade rotfrukter eller varför inte smörstekta kantareller.