
Smörstekt kycklingsteak med äpple och citroncrème
Ingredienser
Kycklingsteak Kantarell
Krossad potatis
äpple & citroncrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smörstekt kycklingsteak med krossad potatis bakad i ugn med smör och örter. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Krossad Potatis
Sätt på ugnen på 225 grader.
Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, tillsätt smör, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
Äpple & citroncrème
Skölj citronen och riv ner skalet i en bunke. Riv äpplet grovt. Tillsätt crème fraiche, äppelcidervinäger och dijonsenap. Vispa ihop med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.
KycklingSteak
Lägg en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingSteak med skinnsidan nedåt i ca 5-6 minuter. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i ca 15 minuter tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Tips: Servera gärna med rostade rotfrukter eller varför inte smörstekta kantareller.
FLER RECEPT

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad