
KycklingSteak Kantarell,
krossad ugnsbakad potatis med äpple och citroncrème
Ingredienser
Kycklingsteak Kantarell
Krossad potatis
äpple & citroncrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår fantastiska KycklingSteak med säsongens smak av kantarell
Perfekt med krossad potatis, smör och örter. Ett recept av Markiz Tainton
Så här gör du
Krossad Potatis
Sätt på ugnen på 225 grader.
Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, tillsätt smör, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
Äpple & citroncrème
Skölj citronen och riv ner skalet i en bunke. Riv äpplet grovt. Tillsätt crème fraiche, äppelcidervinäger och dijonsenap. Vispa ihop med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.
KycklingSteak Kantarell
Lägg en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingSteak Kantarell med skinnsidan nedåt i ca 5-6 minuter. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i ca 15 minuter tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Tips: Servera gärna med rostade rotfrukter eller varför inte smörstekta kantareller.

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka