
Kycklingpytt med rotfrukter
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingpytt med nyttiga rotfrukter, enkel och god rätt att servera till hela familjen. En vardagsfavorit som gör sig perfekt i höst.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och paprika i tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över kryddor och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Skölj, ansa och strimla löken.
Blanda ner löken i rotfrukterna och stek ytterligare ca 10 minuter.
Stek Minutbitarna i olivolja under omrörning i ca 5 minuter.
Blanda de stekta Minutbitarna med rotfrukterna och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med bröd och ett pocherat eller stekt ägg.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad