Kyckling Shawarma med libabröd och auberginecrème
Ingredienser
Shawarma
Kryddblandning för Shawarma
Tomatsalsa
Auberginecrème
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Knock out i smaker! Strimlad lårfilé Shawarma med len auberginecrème och en smakrik tomatsalsa. What´s not to like?
Så här gör du
Tomatsalsa
Dela tomaterna i 4, hacka löken fint. Blanda alla ingredienser. Låt stå i kylen.
Auberginecrème
Sätt ugnen på 225 grader. Stick hål i auberginen. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen. Baka tills auberginerna är mjuka, ca 30 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet. Mixa aubergineköttet i mixer eller mosa fint med gaffel. Smaka av med citronjuice och salt.
Kyckling Shawarma
Blanda ihop kryddblandningen för shawarma.
Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter.
Tillsätt kryddblandningen och vatten, och lägg locket på. Stek i ytterligare ca 3-4 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Servering
Bred ut en klick auberginepuré på brödet, lägg sedan kyckling Shawarma och toppa med salsan och rulla ihop.
Testa vår Bosarpkyckling!