
Kyckling Shawarma med libabröd och auberginecrème
Ingredienser
Shawarma
Tomatsalsa
Auberginecrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Knock out i smaker! Strimlad lårfilé Shawarma med len auberginecrème och en smakrik tomatsalsa. What´s not to like?
Så här gör du
Tomatsalsa
Dela tomaterna i 4, hacka löken fint. Blanda alla ingredienser. Låt stå i kylen.
Auberginecrème
Sätt ugnen på 225 grader. Stick hål i auberginen. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen. Baka tills auberginerna är mjuka, ca 30 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet. Mixa aubergineköttet i mixer eller mosa fint med gaffel. Smaka av med citronjuice och salt.
Shawarma
Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter addera vatten och lägg locket på i ca 3-4 minuter.
Bred ut en klick auberginepuré på brödet, lägg sedan kyckling Shawarma och toppa med salsan och rulla ihop.

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka