Kyckling_Shawarma_grillat_tunnbrod_grund
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyckling Shawarma med libabröd och auberginecrème

30 min | Enkelt

Knock out i smaker! Strimlad lårfilé Shawarma med len auberginecrème och en smakrik tomatsalsa. What´s not to like?

Ingredienser

Shawarma

olivolja till stekning
1 dl
vatten

Kryddblandning för Shawarma

1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
koriander
0.5 tsk
kanel
0.5 tsk
kardemumma
0.5 tsk
cayennepeppar (valfritt)
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
salt
0.25 tsk
kryddnejlika

Tomatsalsa

200 g
cocktailtomater
1 st
gul lök, finskuren
1 tsk
harissa
1 msk
olivolja
0.5 kruka
koriander
3 tsk
spiskummin
2 st
citron, saft och skal
1 tsk
salt och peppar

Auberginecrème

1 st
aubergine, stor
1 st
citron, saften
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Knock out i smaker! Strimlad lårfilé Shawarma med len auberginecrème och en smakrik tomatsalsa. What´s not to like?

Så här gör du

Tomatsalsa

Dela tomaterna i 4, hacka löken fint. Blanda alla ingredienser. Låt stå i kylen.

Auberginecrème

Sätt ugnen på 225 grader. Stick hål i auberginen. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen. Baka tills auberginerna är mjuka, ca 30 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet. Mixa aubergineköttet i mixer eller mosa fint med gaffel. Smaka av med citronjuice och salt.

Kyckling Shawarma

Blanda ihop kryddblandningen för shawarma.

Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter.

Tillsätt kryddblandningen och vatten, och lägg locket på. Stek i ytterligare ca 3-4 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Servering

Bred ut en klick auberginepuré på brödet, lägg sedan kyckling Shawarma och toppa med salsan och rulla ihop.

 

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!