
Italiensk citronkyckling i ugn med fänkål och oliver
Ingredienser
Italiensk citronkyckling
Fänkålssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Italienska smaker och ingredienser som fänkål, oliver och citron samsas med saftiga kycklinglår i en enkel men smakrik rätt
Så här gör du
Kyckling
Dela potatis, skär fänkål i klyftor och halvera plommontomater. Lägg i en ugnsform. Vänd runt alla ingredienser med olivolja och salta. Gnid in kycklinglåren med riven vitlök, salt och peppar. Riv skalet från en citron över kycklingen och pressa resten av citronsaften över kycklingen och grönsakerna. Tillsätt oliver och kvistarna med rosmarin i ugnsformen. Stek kycklingen med grönsakerna i ugn i 185 grader, ca 35 minuter, tills kycklingen har en innertemperatur på 82 grader vid benet.
Fänkålssallad
Skiva fänkål tunt på mandolin eller med kniv. Skölj skivorna i kallt vatten i några minuter så de blir krispiga. Häll av vattnet och blanda fänkålen med citronsaft, olivolja, skuren persilja och avsluta med salt och peppar.
Servera kyckling med fänkålssallad och gärna ett gott bröd, exempelvis en foccacia.
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Friterad sataykyckling med sesamdressing i salladswraps

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad