Italiensk citronkyckling i ugn med fänkål och oliver
Ingredienser
Italiensk citronkyckling
Fänkålssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Italienska smaker och ingredienser som fänkål, oliver och citron samsas med saftiga kycklinglår i en enkel men smakrik rätt
Så här gör du
Kyckling
Dela potatis, skär fänkål i klyftor och halvera plommontomater. Lägg i en ugnsform. Vänd runt alla ingredienser med olivolja och salta. Gnid in kycklinglåren med riven vitlök, salt och peppar. Riv skalet från en citron över kycklingen och pressa resten av citronsaften över kycklingen och grönsakerna. Tillsätt oliver och kvistarna med rosmarin i ugnsformen. Stek kycklingen med grönsakerna i ugn i 185 grader, ca 35 minuter, tills kycklingen har en innertemperatur på 82 grader vid benet.
Fänkålssallad
Skiva fänkål tunt på mandolin eller med kniv. Skölj skivorna i kallt vatten i några minuter så de blir krispiga. Häll av vattnet och blanda fänkålen med citronsaft, olivolja, skuren persilja och avsluta med salt och peppar.
Servera kyckling med fänkålssallad och gärna ett gott bröd, exempelvis en foccacia.
Vill du ändra antal portioner och få en uppdatera inköpslista använder du funktionen ovanför ingredienser uppe till vänster.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka