FTB_2517_Lar_med_ben_italiensk_citron_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Italiensk citronkyckling i ugn med fänkål och oliver

45 min | Enkelt

Italienska smaker och ingredienser som fänkål, oliver och citron samsas med saftiga kycklinglår i en enkel men smakrik rätt

Ingredienser

Italiensk citronkyckling

2 st
citron, skal och saft
3 st
vitlöksklyftor, rivna
2 st
fänkål, klyftade
400 g
blandade urkärnade oliver
600 g
små potatisar, delade på mitten
4 st
plommontomater, delade på mitten
2 kvistar
rosmarin
3 msk
olivolja
salt och peppar

Fänkålssallad

1 st
fänkål
1 msk
skuren persilja
1 msk
citronsaft
2 msk
olivolja
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Italienska smaker och ingredienser som fänkål, oliver och citron samsas med saftiga kycklinglår i en enkel men smakrik rätt

Så här gör du

Kyckling

Dela potatis, skär fänkål i klyftor och halvera plommontomater. Lägg i en ugnsform. Vänd runt alla ingredienser med olivolja och salta. Gnid in kycklinglåren med riven vitlök, salt och peppar. Riv skalet från en citron över kycklingen och pressa resten av citronsaften över kycklingen och grönsakerna. Tillsätt oliver och kvistarna med rosmarin i ugnsformen. Stek kycklingen med grönsakerna i ugn i 185 grader, ca 35 minuter, tills kycklingen har en innertemperatur på 82 grader vid benet.

Fänkålssallad

Skiva fänkål tunt på mandolin eller med kniv. Skölj skivorna i kallt vatten i några minuter så de blir krispiga. Häll av vattnet och blanda fänkålen med citronsaft, olivolja, skuren persilja och avsluta med salt och peppar.

Servera kyckling med fänkålssallad och gärna ett gott bröd, exempelvis en foccacia.