
Kycklingbollar i kokossås
30 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
Kronfågel kycklingfärs
2
vitlöksklyftor
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
tsk
peppar
Kokossås
1 burk
kokosgrädde
1
chili
1
vitlöksklyfta
1 msk
ingefära
1 tsk
strösocker
salt & peppar
Till servering
4 portioner
kokt ris
hackad cashew
koriander

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingbollar och kokos är en supergod kombo som sätter smaklökarna på spänn. Ett enkelt recept, men en snygg rätt som imponerar vid matbordet.
Så här gör du
Blanda kycklingfärs, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till stora bollar och bryn runt om i smör i en stekpanna. Genom att steka bollarna får du en fin yta men det går även bra att koka direkt i kokossåsen.
Koka upp kokosgrädden tillsammans med övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i kycklingbollarna och låt sjuda i cirka 5 – 10 minuter.
Servera rätten tillsammans med kokt ris, hackad cashew och koriander.
