Limpa
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Baconlindad kycklingfärslimpa med kål, äpplen och gräddsås

60 min | Medelsvårt

Klassisk husmanskost. Kål och äpple blir en perfekt kombo tillsammans med den lena gräddsåsen och sältan från den baconlindade kycklingfärslimpan.

Ingredienser

Kycklingfärslimpa

0.5 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1 st
gul lök, finhackad
1 msk
tomatpuré
2 tsk
oregano
1 msk
smör
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 msk
soja
8 st
kycklingbacon

Smörstekt kål med äpplen

400 g
spetskål eller vitkål
2 st
röda äpplen, klyftade
2 msk
smör
salt och peppar

Gräddsås

50 g
smör
1 msk
vetemjöl
3 dl
grädde
0.5 st
kycklingbuljongtärning
1 msk
soja
1 msk
svartvinbärsgelé
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassisk husmanskost. Kål och äpple blir en perfekt kombo tillsammans med den lena gräddsåsen och sältan från den baconlindade kycklingfärslimpan.

Så här gör du

Kycklingfärslimpa

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå i 5 min.

Hacka löken och fräs i smör på medelvärme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano och fräs ytterligare 1 minut.

Blanda färsen ordentligt med ägget, lökblandningen, ströbrödet, salt, peppar och soja.

Forma färsen till en limpa och linda kycklingbacon runt om.

Lägg i en form och baka i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter eller tills innertemperaturen nått 82 grader.

Smörstekt kål och äpple

Skär ner kålen i grova bitar. Kärna ur äpplen och skär fina klyftor. Hetta upp en stekpanna med smör och stek äppelklyftorna tillsammans med kålen på medelvärme i ca 4-5 minuter. Salta och peppra.

Gräddsås

Smält smöret i en kastrull och vispa under tiden tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt sen mjölet tillsammans med smöret och vispa runt. Slå sen på grädden och vispa konstant tills såsen tjocknar. Smula ner en halv kycklingbuljongtärning, soja och koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar samt svartvinbärsgelé.

Skiva upp kycklingfärslimpan och servera tillsammans med kålen och äpplena med gräddsåsen. Koka gärna potatis och servera till.