
Baconlindad kycklingfärslimpa med kål, äpplen och gräddsås
Ingredienser
Kycklingfärslimpa
Smörstekt kål med äpplen
Gräddsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk husmanskost. Kål och äpple blir en perfekt kombo tillsammans med den lena gräddsåsen och sältan från den baconlindade kycklingfärslimpan.
Så här gör du
Kycklingfärslimpa
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå i 5 min.
Hacka löken och fräs i smör på medelvärme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano och fräs ytterligare 1 minut.
Blanda färsen ordentligt med ägget, lökblandningen, ströbrödet, salt, peppar och soja.
Forma färsen till en limpa och linda kycklingbacon runt om.
Lägg i en form och baka i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter eller tills innertemperaturen nått 82 grader.
Smörstekt kål och äpple
Skär ner kålen i grova bitar. Kärna ur äpplen och skär fina klyftor. Hetta upp en stekpanna med smör och stek äppelklyftorna tillsammans med kålen på medelvärme i ca 4-5 minuter. Salta och peppra.
Gräddsås
Smält smöret i en kastrull och vispa under tiden tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt sen mjölet tillsammans med smöret och vispa runt. Slå sen på grädden och vispa konstant tills såsen tjocknar. Smula ner en halv kycklingbuljongtärning, soja och koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar samt svartvinbärsgelé.
Skiva upp kycklingfärslimpan och servera tillsammans med kålen och äpplena med gräddsåsen. Koka gärna potatis och servera till.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese