
Kycklingtaco med ananas- och granatäppelsalsa
Ingredienser
Ananas- och granatäppelsalsa
Tahiniyoghurt

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Detta recept på kycklingtaco förgyller tacon med en oerhört god ananas- och granatäppelsalsa. Fräsch och smidig rätt.
Så här gör du
Kycklingfärs:
Finhacka lökarna och tomaten medan du hettar upp pannan. Stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomat och fräs i cirka 2 minuter till. Lägg i tacomixen, stek i 30 sekunder, och tillsätt vatten. Låt köttfärsen koka på låg värme i runt 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ananas- och granatäppelsalsa:
Dela granatäpplet och slå ut kärnorna. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad citronsaft och olja.
Tahiniyoghurt:
Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på högvärme. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås.
Ta fram dina tortillas och vik på valfritt sätt.
Smaklig måltid!


Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur