Kycklingtaco tacos med salsa
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingtaco med ananas- och granatäppelsalsa

30 min | Enkelt

Detta recept på kycklingtaco förgyller tacon med en oerhört god ananas- och granatäppelsalsa. Fräsch och smidig rätt.

Ingredienser

1 pkt
kycklingfärs
2
gula lökar
1
tomat
1 påse
färdig tacomixkrydda
1 dl
vatten
12
mjuka tortillas
olja till stekning

Ananas- och granatäppelsalsa

2
granatäpplen
0.5
ananas
1
lime
1
rödlök
0.5
gurka
1 dl
bladpersilja
3 msk
olivolja
0.5 dl
mynta
1 tsk
sumak
1 tsk
ingefära

Tahiniyoghurt

2 dl
turkisk yoghurt
3 msk
tahini
2 msk
citronjuice
1 tsk
spiskummin
0.5 tsk
rökt paprikapulver
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Detta recept på kycklingtaco förgyller tacon med en oerhört god ananas- och granatäppelsalsa. Fräsch och smidig rätt.

SÅ HÄR GÖR DU

Kycklingfärs:

Finhacka lökarna och tomaten medan du hettar upp pannan. Stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomat och fräs i cirka 2 minuter till. Lägg i tacomixen, stek i 30 sekunder, och tillsätt vatten. Låt köttfärsen koka på låg värme i runt 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ananas- och granatäppelsalsa:

Dela granatäpplet och slå ut kärnorna. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad citronsaft och olja.

Tahiniyoghurt:

Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på högvärme. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås.

Ta fram dina tortillas och vik på valfritt sätt.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!