Härlig currykyckling på kycklingfilé i currysås snabblagat & gott vardagsrecept
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Krämig currykyckling som serveras med svart ris. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek kycklingen på hög värme tills den får en gyllene färg. Lägg i en ugnsform. Salta och peppra.
Skala och skiva löken. Stek lök och curry i 2-3 minuter. Rör ner kycklingfond, crème fraiche och vatten. Sjud i 3-4 minuter. Häll såsen över kycklingen och sätt in formen mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader, ca 15-20 minuter.
Koka upp vatten. Skölj broccolin. Plocka bort eventuella blad och skär bort ca 2 cm av änden på stjälken. Koka broccolin under lock på medelvärme i 3-4 minuter.
Servera kycklingen med svart ris och kokt broccoli.
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy