
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé "Taco" med ananassalsa
30 min | Enkelt
Ingredienser
Strimlad bröstfilé Taco
400 g
olja till stekning
8 st
tortillabröd
1 knippe
koriander, hackad till topping
1 knippe
salladslök, fint skuren till topping
Ananassalsa
1 st
ananas, skalad och tärnad
1 st
jalapeno, urkärnad och tärnad
1 st
silverlök, finhackad
1 st
apelsin, saften
hot sauce efter tycke och smak
salt
Apelsinpicklad lök
2 st
rödlök, tunt skivad
1.5 dl
äppelcidervinäger
1.5 dl
färskpressad apelsinjuice
1.5 dl
vatten
1.5 tsk
salt
1.5 tsk
socker
Avokadocrème
2 st
avokado
1 st
citron, saften
3 msk
olivolja
salt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Perfekt fredagsmys med strimlad kycklingbröstfilé "taco"
Så här gör du
Ananassalsa
Tärna ananas och blanda med övriga grönsaker. Smaka av med lite salt och hot sauce.
Apelsinpicklad rödlök
Skiva löken tunt. Vispa ihop övriga ingredienser så att salt och socker löser sig. Täck löken med lagen och låt stå i kylen minst 1 timme.
Avokadocrème
Dela avokado, ta bort kärnan och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt mer citron och olivolja.
Kyckling
Stek strimlad kycklingbröstfilé Taco
i olja på medeltemperatur i 5–6 minuter tills de är klara. Fyll tortillabröden med avokadocrème, kyckling och ananassalsa. Toppa med apelsinpicklad rödlök, koriander och salladslök.