Tacos med strimlad kycklingbröstfilé "Taco" med ananassalsa
Ingredienser
Strimlad bröstfilé Taco
Ananassalsa
Apelsinpicklad lök
Avokadocrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Perfekt fredagsmys med strimlad kycklingbröstfilé "taco"
Så här gör du
Ananassalsa
Tärna ananas och blanda med övriga grönsaker. Smaka av med lite salt och hot sauce.
Apelsinpicklad rödlök
Skiva löken tunt. Vispa ihop övriga ingredienser så att salt och socker löser sig. Täck löken med lagen och låt stå i kylen minst 1 timme.
Avokadocrème
Dela avokado, ta bort kärnan och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt mer citron och olivolja.
Kyckling
Stek strimlad kycklingbröstfilé Taco
i olja på medeltemperatur i 5–6 minuter tills de är klara. Fyll tortillabröden med avokadocrème, kyckling och ananassalsa. Toppa med apelsinpicklad rödlök, koriander och salladslök.
Kronfågel kyckling har ursprung Sverige: Den är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
STRIMLAD BRÖSTFILÉ TACO innehåller:
Strimlad kycklingbröstfilé 93%, vatten, salt med mindre natrium, paprika, lök, spiskummin, socker, oregano, chilipeppar, vitlök, koriander, cayennepeppar, svartpeppar, surhetsreglerande medel (E330), kryddextrakt (paprika), salt, arom
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.