Sötsyrlig kycklingtacos med ananassalsa
Ingredienser
Strimlad bröstfilé Taco
Ananassalsa
Apelsinpicklad lök
Avokadocrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ta en genväg till fredagsmyset med färdigstrimlad kycklingfilé som dessutom redan är kryddad "taco style"!
Så här gör du
Ananassalsa
Tärna ananas och blanda med övriga grönsaker. Smaka av med lite salt och Tabasco.
Apelsinpicklad rödlök
Skiva löken tunt. Vispa ihop övriga ingredienser så att salt och socker löser sig. Täck löken med lagen och låt stå i kylen minst 1 timme.
Avokadocrème
Dela avokado, ta bort kärnan och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt mer citron och olivolja.
Kyckling
Stek strimlad kycklingbröstfilé Taco
i olja på medeltemperatur i 5–6 minuter tills de är klara. Fyll tortillabröden med avokadocrème, kyckling och ananassalsa. Toppa med apelsinpicklad rödlök, koriander och salladslök.
Obs! Det går lika bra att strimla kycklingfilé och smaksätta den själv i pannan.
Kronfågel kyckling har ursprung Sverige: Den är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
STRIMLAD BRÖSTFILÉ TACO innehåller:
Strimlad kycklingbröstfilé 93%, vatten, salt med mindre natrium, paprika, lök, spiskummin, socker, oregano, chilipeppar, vitlök, koriander, cayennepeppar, svartpeppar, surhetsreglerande medel (E330), kryddextrakt (paprika), salt, arom
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel