8129_Strimlad_brostfile_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tacos med strimlad kycklingbröstfilé "Taco" med ananassalsa

30 min | Enkelt

Perfekt fredagsmys med strimlad kycklingbröstfilé "taco"

Ingredienser

Strimlad bröstfilé Taco

olja till stekning
8 st
tortillabröd
1 knippe
koriander, hackad till topping
1 knippe
salladslök, fint skuren till topping

Ananassalsa

1 st
ananas, skalad och tärnad
1 st
jalapeno, urkärnad och tärnad
1 st
silverlök, finhackad
1 st
apelsin, saften
hot sauce efter tycke och smak
salt

Apelsinpicklad lök

2 st
rödlök, tunt skivad
1.5 dl
äppelcidervinäger
1.5 dl
färskpressad apelsinjuice
1.5 dl
vatten
1.5 tsk
salt
1.5 tsk
socker

Avokadocrème

2 st
avokado
1 st
citron, saften
3 msk
olivolja
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Perfekt fredagsmys med strimlad kycklingbröstfilé "taco"

Så här gör du

Ananassalsa

Tärna ananas och blanda med övriga grönsaker. Smaka av med lite salt och hot sauce.

Apelsinpicklad rödlök

Skiva löken tunt. Vispa ihop övriga ingredienser så att salt och socker löser sig. Täck löken med lagen och låt stå i kylen minst 1 timme.

Avokadocrème

Dela avokado, ta bort kärnan och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt mer citron och olivolja.

Kyckling

Stek strimlad kycklingbröstfilé Taco
i olja på medeltemperatur i 5–6 minuter tills de är klara. Fyll tortillabröden med avokadocrème, kyckling och ananassalsa. Toppa med apelsinpicklad rödlök, koriander och salladslök.