
Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål
Ingredienser
Bankad kycklingfilé
Brysselkål
Morotssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Minutfiléer och brysselkål
Sätt ugnen på 180 grader.
Stek minutfiléerna i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lyft upp kycklingen.
Hetta upp en panna och rosta torrkryddorna, tillsätt sedan olja, honung och ingefära till en marinad. Värm i ca 1 minut.
Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform tillsammans med chilin. Ringla över hälften av marinaden och blanda väl. Toppa med minutfiléerna och häll över resterande marinad. Stek i ugnen ca 20 minuter tills kålen fått fin färg och filéerna har en innertemperatur på 70 grader, ca 15 minuter. Bryt blåmögelosten i bitar och fördela.
Sallad
Lägg ner alla ingredienser i en stor skål och ringla olivolja och citronjuice över. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Ställ därefter in salladen i kylskåpet tills redo att serveras.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes