Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål
Ingredienser
Bankad kycklingfilé
Brysselkål
Morotssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfilé och brysselkål. Enkel lättlagad
kyckling i ugn. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Minutfiléer och brysselkål
Sätt ugnen på 180 grader.
Stek minutfiléerna i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lyft upp kycklingen.
Marinad
Hetta upp en panna och rosta torrkryddorna, tillsätt sedan olja, honung och ingefära till en marinad. Värm i ca 1 minut.
Brysselkål och kyckling
Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform tillsammans med chilin. Ringla över hälften av marinaden och blanda väl. Toppa med minutfiléerna och häll över resterande marinad. Stek i ugnen ca 20 minuter tills kålen fått fin färg och filéerna har en innertemperatur på 70 grader, ca 15 minuter. Bryt blåmögelosten i bitar och fördela.
Förbered sallad
Lägg ner alla ingredienser i en stor skål och ringla olivolja och citronjuice över. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Ställ därefter in salladen i kylskåpet tills redo att serveras.
Kronfågels Minutfilé är en utbankad kycklingfilé av bröstdelen, producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel