
Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål
Ingredienser
Bankad kycklingfilé
Brysselkål
Morotssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfilé och brysselkål. Enkel lättlagad
kyckling i ugn. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Minutfiléer och brysselkål
Sätt ugnen på 180 grader.
Stek minutfiléerna i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lyft upp kycklingen.
Marinad
Hetta upp en panna och rosta torrkryddorna, tillsätt sedan olja, honung och ingefära till en marinad. Värm i ca 1 minut.
Brysselkål och kyckling
Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform tillsammans med chilin. Ringla över hälften av marinaden och blanda väl. Toppa med minutfiléerna och häll över resterande marinad. Stek i ugnen ca 20 minuter tills kålen fått fin färg och filéerna har en innertemperatur på 70 grader, ca 15 minuter. Bryt blåmögelosten i bitar och fördela.
Förbered sallad
Lägg ner alla ingredienser i en stor skål och ringla olivolja och citronjuice över. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Ställ därefter in salladen i kylskåpet tills redo att serveras.
Kronfågels Minutfilé är en utbankad kycklingfilé av bröstdelen, producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel