Minutfile_brysselkal_ost_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

30 min | Enkelt

Ingredienser

Bankad kycklingfilé

1 msk
rapsolja
1 dl
flytande honung
2 msk
färsk ingefära, riven
2 krm
kryddnejlika, mald
1 tsk
kanel
salt och peppar

Brysselkål

500 g
brysselkål
1 st
röd chili, strimlad
1 msk
smör
50 g
blåmögelost
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Morotssallad

300 g
rödkål, strimlad
1 knippe
mynta, strimlad
2 st
morötter, grovt rivna
0.5 st
granatäpple, kärnorna
2 msk
citronjuice
olivolja
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Minutfiléer och brysselkål

Sätt ugnen på 180 grader.

Stek minutfiléerna i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lyft upp kycklingen.

Hetta upp en panna och rosta torrkryddorna, tillsätt sedan olja, honung och ingefära till en marinad. Värm i ca 1 minut.

Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform tillsammans med chilin. Ringla över hälften av marinaden och blanda väl. Toppa med minutfiléerna och häll över resterande marinad. Stek i ugnen ca 20 minuter tills kålen fått fin färg och filéerna har en innertemperatur på 70 grader, ca 15 minuter. Bryt blåmögelosten i bitar och fördela.

Sallad

Lägg ner alla ingredienser i en stor skål och ringla olivolja och citronjuice över. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Ställ därefter in salladen i kylskåpet tills redo att serveras.