Färskostfylld kyckling med ugnsrostade grönsaker
Ingredienser
ChickyPack Kycklingfilé
Ugnsrostade grönsaker
Färskostfyllning
Tillbehör servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfilé fylld med en härlig färskostcréme
tillsammans med ugnrostade grönsaker.
Så här gör du
Bered och ugnsbaka rotsaker
Tina kycklingen. Sätt ugnen på 200°. Skär rotfrukter och potatis i bitar. Lägg i en ugnsform, klicka över smör och smaksätt med salt och peppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut ugnsformen.
Stek kyckling
Hetta upp olja i en stekpanna, salta och peppra kycklingen och bryn i panna med olja. Skär ett längsgående snitt i varje kycklingfilé och krydda med salt och peppar.
Färskostfyllning
Smula ner fetaost i en bunke och blanda ihop med övriga ingredienser. Fyll sen kycklingfiléerna. Blir det färskostblandning över går det bra att toppa kycklingen med den.
Lägg i kycklingen i ugnsformen med rotfrukterna och baka klart i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen når 70 grader.
Servering
Servera gärna kycklingrätten med lite strimlad rödkål.
Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett