8133_Chickypack_farostcreme_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Färskostfylld kyckling med ugnsrostade grönsaker

30 min | Enkelt

Kycklingfilé fylld med en härlig färskostcréme
tillsammans med ugnrostade grönsaker.

Ingredienser

ChickyPack Kycklingfilé

Ugnsrostade grönsaker

500 g
morötter och palsternackor, skurna i mindre bitar
500 g
potatis
50 g
smör
salt och peppar

Färskostfyllning

200 g
färskost
100 g
fetaost
2 msk, finhackad
persilja
2 msk, finhackad
gräslök
1
citron, skalet

Tillbehör servering

rödkål, strimlad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfilé fylld med en härlig färskostcréme
tillsammans med ugnrostade grönsaker.

Så här gör du

Bered och ugnsbaka rotsaker

Tina kycklingen. Sätt ugnen på 200°. Skär rotfrukter och potatis i bitar. Lägg i en ugnsform, klicka över smör och smaksätt med salt och peppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut ugnsformen.

Stek kyckling

Hetta upp olja i en stekpanna, salta och peppra kycklingen och bryn i panna med olja. Skär ett längsgående snitt i varje kycklingfilé och krydda med salt och peppar.

Färskostfyllning

Smula ner fetaost i en bunke och blanda ihop med övriga ingredienser. Fyll sen kycklingfiléerna. Blir det färskostblandning över går det bra att toppa kycklingen med den.

Lägg i kycklingen i ugnsformen med rotfrukterna och baka klart i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen når 70 grader.

Servering

Servera gärna kycklingrätten med lite strimlad rödkål.

Hej, visste du att?

Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.