
Gumbo - kreolsk kycklinggryta med en het smak
Ingredienser
Kreolsk Gumbo

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kreolska grytan Gumbo från Louisiana kan göras på många sätt - vi tycker kyckling passar bäst. Södra USA är bäst känt för sin goda grillkultur - men Louisiana visar att man är minst lika bra på grytor.
Så här gör du
Dela pepparfrukten, ta bort kärnor och hacka den fint. Hacka även den gula löken och vitlöksklyftor. Fräs allt tillsammans i en panna i någon minut.
Lägg över i en gryta.
Krossa kummin. Tärna den rökta skinkan. Krydda kycklingfilén med salt, peppar, oregano och kummin.
Stek innerfilén tillsammans med den tärnade skinkan.
Lägg över i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré och låt puttra samman i cirka 10 min. Rör ner majskornen, låt puttra ihop ett par minuter.
Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas och späd med mera buljong. Strö över hackad persilja. Servera bröd till.
Tillsätt grädde för en rundare smak, eller servera med en klick crème fraiche.
Smaklig måltid!


Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese