Gumbo---kreolsk-kycklinggryta-med-en-het-smak
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Gumbo - kreolsk kycklinggryta med en het smak

30 min | Enkelt

Kreolska grytan Gumbo från Louisiana kan göras på många sätt - vi tycker kyckling passar bäst. Södra USA är bäst känt för sin goda grillkultur - men Louisiana visar att man är minst lika bra på grytor.

Ingredienser

Kreolsk Gumbo

350 g
Kycklinginnerfilé
2
gula lökar, hackade
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
röd pepparfrukt
0.5 tsk
hel kummin
1 tsk
oregano
75 g
rökt skinka, i bit
8 dl
buljong på fond eller tärning
2 msk
tomatpuré
0.5 burk
majskorn
persilja, hackad
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kreolska grytan Gumbo från Louisiana kan göras på många sätt - vi tycker kyckling passar bäst. Södra USA är bäst känt för sin goda grillkultur - men Louisiana visar att man är minst lika bra på grytor.

Så här gör du

Dela pepparfrukten, ta bort kärnor och hacka den fint. Hacka även den gula löken och vitlöksklyftor. Fräs allt tillsammans i en panna i någon minut.

Lägg över i en gryta.

Krossa kummin. Tärna den rökta skinkan. Krydda kycklingfilén med salt, peppar, oregano och kummin.

Stek innerfilén tillsammans med den tärnade skinkan.

Lägg över i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré och låt puttra samman i cirka 10 min. Rör ner majskornen, låt puttra ihop ett par minuter.

Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas och späd med mera buljong. Strö över hackad persilja. Servera bröd till.

Tillsätt grädde för en rundare smak, eller servera med en klick crème fraiche.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!