
Gumbo - kreolsk kycklinggryta med en het smak
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kreolsk Gumbo
350 g
Kycklinginnerfilé
2
gula lökar, hackade
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
röd pepparfrukt
0.5 tsk
hel kummin
1 tsk
oregano
75 g
rökt skinka, i bit
8 dl
buljong på fond eller tärning
2 msk
tomatpuré
0.5 burk
majskorn
persilja, hackad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kreolska grytan Gumbo från Louisiana kan göras på många sätt - vi tycker kyckling passar bäst. Södra USA är bäst känt för sin goda grillkultur - men Louisiana visar att man är minst lika bra på grytor.
Så här gör du
Dela pepparfrukten, ta bort kärnor och hacka den fint. Hacka även den gula löken och vitlöksklyftor. Fräs allt tillsammans i en panna i någon minut.
Lägg över i en gryta.
Krossa kummin. Tärna den rökta skinkan. Krydda kycklingfilén med salt, peppar, oregano och kummin.
Stek innerfilén tillsammans med den tärnade skinkan.
Lägg över i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré och låt puttra samman i cirka 10 min. Rör ner majskornen, låt puttra ihop ett par minuter.
Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas och späd med mera buljong. Strö över hackad persilja. Servera bröd till.
Tillsätt grädde för en rundare smak, eller servera med en klick crème fraiche.
Smaklig måltid!
