Korv i våfflamed smördeg och kycklinggrillkorv
Ingredienser
Ingredienser
Het cheddardipp
Tomat & Paprikasalsa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Med smördeg, kycklinggrillkorv och fantasi
gör du den här enkla "korv i våffla".
Så här gör du
Korv
Trä korven på spetten.
Placera korven i ena änden av ett smördegsark. Skär smördegen vertikalt. Vik över och tryck till sidorna. Grädda i ett våffeljärn tills de är gyllene.
Het cheddardipp
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk och vispa jämnt. Smält ner osten och smaka upp med chili, paprikapulver och eventuellt lite salt.
Tomat & Paprikasalsa
Pensla paprikorna med lite olja och grilla runt om tills lätt svarta. Lägg i en bunke, täck med plastfilm och låt svalna (det gör att de blir lättare att skala sedan).
Strimla chilin i tunna ringar.
Ta bort det tunna skalet på paprikorna och tärna i centimeterstora tärningar. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Tips!
För att underlätta köper du färdiga dipsåser efter tycke och smak.
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Sweet chili kyckling bowl med avokado och sjögräsnudlar
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med stekt & skivad kyckling ”Mexican”
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett
Kycklingsallad med svarta bönor, nachos och chipotledressing