(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Korv i våfflamed smördeg och kycklinggrillkorv

20 min | Enkelt

Med smördeg, kycklinggrillkorv och fantasi
gör du den här enkla "korv i våffla".

Ingredienser

Ingredienser

8 st
trägrillspett
2 pkt
smördeg

Het cheddardipp

25 g
smör
1 msk
vetemjöl
1 dl
mjölk
100 g
cheddarost, riven
0.5 st
chilifrukt
0.5 tsk
paprikapulver

Tomat & Paprikasalsa

2 st
röda paprikor
2 st
gröna paprikor
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 st
kvisttomater, fintärnade
1 msk
olivolja
1 msk
citron
1 st
chilifrukt
1 kvist
persilja, finstrimlad
salt och svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Med smördeg, kycklinggrillkorv och fantasi
gör du den här enkla "korv i våffla".

Så här gör du

Korv

Trä korven på spetten.

Placera korven i ena änden av ett smördegsark. Skär smördegen vertikalt. Vik över och tryck till sidorna. Grädda i ett våffeljärn tills de är gyllene.

Het cheddardipp

Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk och vispa jämnt. Smält ner osten och smaka upp med chili, paprikapulver och eventuellt lite salt.

Tomat & Paprikasalsa

Pensla paprikorna med lite olja och grilla runt om tills lätt svarta. Lägg i en bunke, täck med plastfilm och låt svalna (det gör att de blir lättare att skala sedan).

Strimla chilin i tunna ringar.

Ta bort det tunna skalet på paprikorna och tärna i centimeterstora tärningar. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tips!

För att underlätta köper du färdiga dipsåser efter tycke och smak.