 
            Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts
Ingredienser
 
      INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.
Så här gör du
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna på medelhög värme. Tillsätt kryddorna (gurkmeja och saffran) och sedan lök, ingefära samt vitlök. Fräs tills löken är mjuk.
Tillsätt sötpotatis och häll i 1 liter vatten samt 2-3 msk kycklingfond. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter tills sötpotatisen mjuknar. Pressa över limesaft och tillsätt limeskal.
Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.
Se till att haricots verts behåller sitt tuggmotstånd.
Smaklig måltid!
 
      FLER RECEPT
 
        Grön kycklingsallad med salsa verde
 
        Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
 
        KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
 
        Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
 
        Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
 
        bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
 
        Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
 
        Albin Johnséns asiatiska Schnitzel
 
         
         
         
                        
                                           
                        
                                           
                        
                                           
                        
                                          