Grillad kycklinglårfilé med marockansk chermoulapotatis
Ingredienser
black garlic lårfilé
Chermoula
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chermoula potatisen är väl värt mödan. Potatissalladernas potatissallad. Perfekt tillsammans med grillad kycklinglårfilé. recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Chermoulapotatis
Tvätta potatisen noga och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ånga av och låt svalna.
Skala och hacka vitlök ,lök och ingefära grovt. Hacka citron, chili, koriander och persilja grovt. Lös upp lite saffran i lite varmt vatten.
Blanda sedan alla ingredienser i en mixer eller mixa med en stavmixer tills det blir en pesto liknande röra. Smaka av med salt.
Vänd ner potatisen Garnera med flingsalt, inlagda citroner och lite örter.
Grilla lårfiléer på indirekt värme
Grilla lårfiléerna på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70 grader.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.