ratt_till_rorelse_hamburgare_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chickenburger med klyftpotatis

45 min | Enkelt

Fräsch burgare med krispiga kycklingbacon och generös grönsaksfyllning

Ingredienser

Klyftpotatis

600 g
potatis fast
1 msk
olivolja
salt och peppar

Kycklingburgare

8 skivor
kycklingbacon
125 g
mozzarella, skuren i 4 st skivor
4 st
potatisburgarbröd
40 g
spenat eller valfri sallat
1 st
bifftomat, skivad
1 st
avokado, skivad
1 st
rödlök, skivad
2 st
saltgurkor, delade på längden
2 st
morötter, skalade och skurna i stavar
0.5 st
gurka, skuren i stavar
2 st
äpplen, skuren i stavar

Förslag på såser

2 msk
BBQsås
2 msk
tryffelmajonnäs
senap
ketchup

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fräsch burgare med krispiga kycklingbacon och generös grönsaksfyllning

Så här gör du

Klyftpotatis

Sätt din ugn på 200 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.

Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar.

Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.

Kycklingburgare

Banka mi med baksidan av en kastrull tills de blir jämntjocka, utan att de går sönder. Salta och peppra.

Stek baconskivorna i en stekpanna. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min per sida och lägg på mozzarellaskivor i slutet så de smälter något.

Värm bröden på grillen och bygg hamburgare med rucola, tomat, mozzarella, kyckling, bacon, avokado och lök. Ringla på valfri sås.

Servera med grönsak och fruktstavar

Kolhydrater 24% av RDI
Fibrer 39% av RDI
Protein 64% av RDI

Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.