Chickenburger med klyftpotatis
Ingredienser
Klyftpotatis
Kycklingburgare
Förslag på såser
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fräsch kycklingburgare med krispigt kycklingbacon och generös grönsaksfyllning
Så här gör du
Klyftpotatis
Sätt din ugn på 200 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.
Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar.
Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
Kycklingburgare
Banka mi med baksidan av en kastrull tills de blir jämntjocka, utan att de går sönder. Salta och peppra.
Stek baconskivorna i en stekpanna. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min per sida och lägg på mozzarellaskivor i slutet så de smälter något.
Montering av burgaren
Värm bröden på grillen och bygg hamburgare med rucola, tomat, mozzarella, kyckling, bacon, avokado och lök. Ringla på valfri sås.
Servera med grönsak och fruktstavar.
Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd