
Chickenburger med klyftpotatis
Ingredienser
Klyftpotatis
Kycklingburgare
Förslag på såser

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fräsch kycklingburgare med krispigt kycklingbacon och generös grönsaksfyllning
Så här gör du
Klyftpotatis
Sätt din ugn på 200 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.
Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar.
Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
Kycklingburgare
Banka mi med baksidan av en kastrull tills de blir jämntjocka, utan att de går sönder. Salta och peppra.
Stek baconskivorna i en stekpanna. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min per sida och lägg på mozzarellaskivor i slutet så de smälter något.
Montering av burgaren
Värm bröden på grillen och bygg hamburgare med rucola, tomat, mozzarella, kyckling, bacon, avokado och lök. Ringla på valfri sås.
Servera med grönsak och fruktstavar.
Kycklingfärsen innehåller
Kolhydrater 24% av RDI
Fibrer 39% av RDI
Protein 64% av RDI
…av det rekommenderade dagliga näringsintaget av essentiella näringsämnen.
Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Testa vår Bosarpkyckling!