
Chickenburger med klyftpotatis
Ingredienser
Klyftpotatis
Kycklingburgare
Förslag på såser

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fräsch burgare med krispiga kycklingbacon och generös grönsaksfyllning
Så här gör du
Klyftpotatis
Sätt din ugn på 200 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.
Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar.
Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
Kycklingburgare
Banka mi med baksidan av en kastrull tills de blir jämntjocka, utan att de går sönder. Salta och peppra.
Stek baconskivorna i en stekpanna. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min per sida och lägg på mozzarellaskivor i slutet så de smälter något.
Värm bröden på grillen och bygg hamburgare med rucola, tomat, mozzarella, kyckling, bacon, avokado och lök. Ringla på valfri sås.
Servera med grönsak och fruktstavar
Kolhydrater 24% av RDI
Fibrer 39% av RDI
Protein 64% av RDI
Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Testa vår Bosarpkyckling!

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur